2020 yılında Türkiye'nin en çok satan telefon markaları açıklandı

2020 yılının ilk çeyreğinde ülkemizde en çok satış yapan akıllı telefon markaları açıklandı. Üstelik bu verilerin kaynağı Xiaomi'ye dayanıyor!

2020 yılında Türkiye'nin en çok satan telefon markaları açıklandı

Teknoloji dünyasının önemli figürlerinden birisi haline gelen Xiaomi, yeni akıllı telefon modeli olan Redmi Note 9'u tanıttı. Tanıtım etkinliği ile birlikte satış rakamlarına dair verileri de paylaşan Çin menşeli üretici, hem dünya hem ülkemize dair önemli ip uçlarını gözler önüne serdi. Paylaşılan tabloya bakıldığında son zamanlarda ülkemizde de moda olan Xiaomi telefonların kullanım oranlarındaki artış dikkat çekiyor.

2020 yılında Türkiye'nin en çok satan telefon markaları açıklandı

Xiaomi tarafından paylaşılan bilgiler 2020 yılının ilk çeyreğine dair. Buna göre ilk çeyrek itibari ile Türkiye'de en çok satış yapan akıllı telefon üreticisi Samsung. Ancak şirketin geçtiğimiz yıla kıyasla pazar payının %11 oranında daraldığı görülüyor. Buna rağmen Samsung'un pazar payının hala %30 gibi önemli bir seviye olduğu düşünülüyor. Tabloya bakıldığında ikinci sırayı ise Huawei alıyor. Ancak Huawei için de işler geçtiğimiz yıla oranla pek iyi gitmiyor. Buna göre pastadan aldığı pay %24 olarak açıklanan şirket %17'lik bir daralma yaşamış.

2020 yılında Türkiye'nin en çok satan telefon markaları açıklandı - Resim : 1

Xiaomi ise kendisine üçüncü sıradan yer buluyor. Pazar payı %17 olan şirketin satışlarındaki inanılmaz artış ise hemen dikkat çekiyor. Buna göre Çin merkezli üreticinin %339 oranında payını arttırdığı görülüyor. Fiyat/performans modelleri ile piyasada önemli derecede söz sahibi olan Xiaomi'nin ülkemizdeki satışları patlama yapmışa benziyor. Ama listenin devamına baktığımızda ise geçen yıl Türkiye pazarına giren OPPO'nun adeta şahlandığı görülüyor. Marka satışlarını yüzde 5833 oranında artırmış. 

Yüksek fiyat politikasına sahip Apple ise %7'de kalmış durumda. Apple'ın pazar payındaki %7'lik düşüş de tüketicinin fiyatlara olan tepkisini ortaya koyuyor.