En iyi Android video oynatıcılarını inceliyoruz

Android ekosisteminin en kullanışlı video oynatıcılarını merak ediyor musunuz?

En iyi Android video oynatıcılarını inceliyoruz

Android ekosistemi açık kaynak kodlu bir yazılım olduğundan dolayı dışarıdan sistem dosyalarına erişebilen programlar kurabilmemize olanak sağlamaktadır. En sık kullandığımız programların başında gelen video oynatıcılar ise hem çeşitliliği hem de farklı özellikleri ile Android ekosistemindeki kullanıcılara büyük kolaylık sağlıyor. 

Artan ekran boyutlarından sonra akıllı telefonlarımızdan film ve dizi izleyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Büyük şehirlerde saatler süren iş servisi yolculuklarında birçok kişinin yabancı diziler izlediğine şahit olmaktayız. Altyazı senkronizasyonuna kadar ayarlamalarının yapılabildiği video oynatıcılarından en iyi onbiri sizler için derledik.

İşte Android ekosistemindeki en iyi 11 video oynatıcı programı:

Not: Video Oynatıcıları iyiden kötüye gibi bir sınıflandırmaya sokmadık. Siz hangisini beğeniyor ve kullanıyorsanız o sizin için en iyi video playerdır.

BSPlayer: Masaüstü versiyonunun başarısından sonra BSPlayer mobil dünyada da kullanıcılarıyla buluştu. Tek, çift ve dört çekirdekli işlemciler için kod çözme desteği sunan programın arayüzünün biraz eskimiş olduğunu belirtmeliyiz.1411068309_52logobs.playerjpeg.jpg

DicePlayer: Android ekosisteminin en başarılı video oynatıcılarından  birisi olan DicePlayer en popüler codec desteği sunarken 2 kata kadar donanım hızlandırması sunmaktadır. Oneplus One'da bazı bug sorunları yaşattığı belirtilen DicePlayer'ın alacağı bir güncelleme ile bu sorunları aşacağına inanıyoruz. Programın en güzel özelliklerinden birisi ise izlediğiniz videoyu anaekranda stream edebiliyorsunuz.

1411068763_diceplayer-icon-512x200.png

Feather: Yeni biruygulama olan Feather'ın daha uzun bir yolu olduğunu sınırlı codec listesinden anlayabiliyoruz. Arayüz ve video oynatma yetenekleri ile potansiyelini ortaya koysa da geliştiricisinin yeni güncllemelere programı hakettiği yere getireceğini umuyoruz.

1411069134_0f1efeather-screenshot.jpg

GPlayer (Super Video Floating): Yeni bir video oynatıcı olan GPlayer gelecek için en umut verici programlardan birisidir. Arayüzü kendinden çok daha ünlü programlardan daha iyi olan video oynatıcıyı mutlaka denemenizi öneriyoruz. İzlediğiniz videoyu DicePlayer'da olduğu gibi ana ekranınızda stream edebilmenizin yanında aynı anda 2 farklı videoyu da izleyebiliyorsunuz. Programın bu şekliyle kullanımı için Ram miktarınızın 2 ve üstü olmasını şiddetle tavsiye ediyoruz.

1411069585_unnamed.png

MoboPlayer: Android ekosisteminde kullanmayan kişi sayısının  oldukça azolduğu bu program uzun zamandır kullanıcılarına destek vermektedir. Tüm video formatlarını destekliyor dense de bazı forumlarda durumun böyle olmadığı hakkında yorumlar bulunuyor. Ücretli ve ücretsiz versiyonlarında arayüz farklılıkları olduğunu görüyoruz ama hangisinin iyi olduğunu sorarsanız bu konuda bir cevap vermenin oldukça güç olduğunu belirtmeliyiz.

1411069945_unnamed.jpg

mVideoPlayer: Yine oldukça uzun zamandır kullandığımız bir video oynatıcıyı sizlere tanıtıyoruz. mVideo Player bu listedeki en iyi video oynatıcılardan birisidir. Kaldığınız yerden videoya devam etme özelliği ve geniş Codec desteği programın artın yanlarından birisidir. İnternetten altyazı arama desteği bulunmuyor.

1411072357_unnamed-1.png

MXPlayer: Benimde şu anda kullandığım bu program açıkçasını söylemek gerekirse bir video playerdan istenen  her türlü özelliği içinde barındırıyor. Tek, çift ve 4 çekirdekli işlemcileriçin donanım hızlandırma desteği sunan programın 8 çekirdekli mobil cihazlar için bazı bug sorunları yaşadığı söyleniyor. Altyazı desteğinin yanında altyazı senkranizasyonun da olduğunu belirtelim. Çocuk kilidi ve Google TV ile ortak çalışabilme özelliğide programda yer alan diğer özelliklerden birisi. Kesinlikle öenereceğim bir video oynatıcı olan MXPlayer hemen hemen tüm ihtiayçlarınıza cevap verecek niteliktedir.

 1411072778_mx-video-player.png1411072831_mx-player-screenshot.jpg

RockPlayer2: RockPlayer hemen hemen tüm codecleri destekleyen ve mp3 player olarakta kullanılabilecek bir arayüze sahip bir programdır. Android ve iOS kullanıcılarının dosya paylaşma desteğine kavuşmasını da sağlayan RockPlayer2 bu bağlamda tüm video oynatıcılardan ayrılmaktadır. Altyazı senkronizasyonunun bu programda da olduğunu ve programın arayüznün oldukça başarılı bulduğumuzunda altnı çizelim. 

1411073125_rockplayer2-android-sliders.jpg

VLC: Kimse yokken biz vardık diyecek kadar eski olan bu program eski olmasının avantajıyla yıldan yıla tüm Codecleri bünyesine katan bir video player canavarı haline gelmiştir. Multi-track ses ve altyazı desteği de bulunan programı mutlaka denemelisiniz.

1411073432_vlc-player-for-mobile.png

VPlayer: Video oynatıcılar arasında bir mihenk taşı olan VPlayer çeşit çeşit Codec paketleri ile kalbimizi çalan küçük bir hırsız gibidir. Teknolojioku.com olarak en sevdiğimiz video oynatıcılardan birisi olan VPlayer'ın arayüzüm üzerinde birazçalışılması gerekiyor. Özellikle yeni nesil 8 çekirdekli telefonlarda bazı kullanıcıların kapanma sorunları yaşadığı belirtiliyor.

1411073934_unnamed1.png

KMPlayer: Şimdiye kadar gördüğümüz en iyi masaüstü video oynatıcısı olan KMPlayer'ın mobil programı yeni tanıtılmış bir porogramdır. Buna rağmen müthiş Codec desteği ve harika bir arayüze sahip KMPlayer öncelikle hemen hemen tümvideo formatlarını desteklemektedir. Donanım Hızlandırıcıdesteği sayesinde bu telefonda bu video oynamaz denen videoların bile oynamasını sağlayan bu video oynatıcıyı teknolojioku.com olarak sizlere şiddetle tavsiye ediyoruz.

1411074197_kmplayer.jpg