Mobil

Güvenliğiniz için iPhone'da Facebook ayarı nasıl olmalı?

iPhone'da güvenliğiniz ve gizliliğiniz için Facebook ayarlarının nasıl olması gerektiğini açıklıyoruz. Facebook'u silmek yerine bu yöntemleri kullanabilirsiniz.

Facebook, kullanıcılarının bilgilerini sızdırması ile teknoloji gündemine bomba gibi düşmüştü. Bu olayın ardından patlak veren bir diğer olay ise Facebook'un telefon görüşmelerini ve mesajlaşmalarını da ele geçirip arşivlemesi olmuştu. Yaşanan bu süreçte Facebook'u sil kampanyası düzenlenmiş ve Elon Musk, SpaceX ve Tesla'nın Facebook hesaplarını kapatmıştı.

Biz de bu haberimizde Facebook'u iş veya iletişim odaklı kullandığı için uygulamayı silemeyenlere yönelik bir güvenlik rehberi hazırladık. iPhone kullanıcılarını yakından ilgilendiren bu rehber sayesinde Facebook uygulamasının verilerinizi ele geçirmesini engelleyebilirsiniz. Peki, bu nasıl olacak?

iPhone'dan Ayarlar>Gizlilik>Konum Servisleri bölümüne girin. Bu bölümde Facebook'u bulun ve konum erişiminde "Asla" seçeneğini işaretleyin. Bu sayede Facebook sizin konumunuzu an ve an izleyemeyecek. Aynı işlemi Messenger için de uygulayın.

Ayarlar>Gizlilik>Kişiler bölümünden Messenger'ın iznini pasif hale getirin.

Ayarlar>Gizlilik>Fotoğraflar bölümünden Facebook ve Messenger'ı bulun ve izin isteğini Asla yapın.

Ayarlar>Gizlilik>Mikrofon bölümünden Facebook ve Messenger'ın iznini pasif hale getirin.

Ayarlar>Gizlilik>Kamera bölümünden ise Facebook ve Messenger'ın iznini pasif hale getirin.

Bu ayarları yaptıktan sonra Facebook'u daha güvenli bir şekilde kullanabilirsiniz. Ancak Facebook'un bu işlemleri yapmanıza rağmen masaüstü sürümünden sizinle ilgili kişisel verileri topladığını unutmayın. Son olarak kalıcı tek çözümün Facebook hesabınızı silmek olduğunu belirtelim.

Yorumlar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.