Samsung Galaxy S III nasıl Root'lanır?

Root yetkisi sayesinde telefonunuzda dilediğiniz uygulamaları indirip, silebilir; istediğiniz özel romu kurabilirsiniz.

Samsung Galaxy S III nasıl Root'lanır?

Android işletim sistemi ile çalışan telefonunuzda sistem üzerinde tam yetkiye sahip olabilmeniz için telefonunuzun root yetkisine sahip olması gerekir. Bu yetki sayesinde telefonunuzda istediğiniz uygulamaları yükleyebilir ve arabirimde dilediğiniz değişiklikleri yapabilirsiniz. Üstelik üreticinin size sunmuş olduğu ve gereksiz gördüğünüz uygulamaları da telefondan kaldırabilirsiniz. Root yetkisinin gerekli olduğu bir diğer detay ise geliştiricilerin hazırlamış oldukları özel romların yüklemesinde temel aşamalardan birini oluşturmasıdır.

Aşağıda sizler için hazırlamış olduğumuz yazıda Jelly Bean yüklü Galaxy S III’e root yetkisinin nasıl kazandırıldığını anlatacağız.

Öncelikle şunu hatırlatmakta yarar var: Yapacağınız işlem ile sistem üzerinde değişiklik yapacağınızdan telefonunuz garanti kapsamı dışında kalabilir. Tabi odin ile yükleyeceğiniz resmi rom ile tekrar geri dönüş yapabilirsiniz.

Yükleme Talimatı
1. Öncelikle buradan odin pragramını indirin. İndirdiğiniz dosyayı masaüstüne çıkarın.

2. Buradan ise root yetkisi kazandıracak CF-Root dosyasını indirin. İndirdiğiniz klasörde yer alan dosyaları yine masaüstüne çıkarın.

3. Telefonuz açık bir durumdayken USB kablosu ile bilgisayara bağlayın ve bir süre driver'ların yüklenmesini bekleyin. Yükleme işlemi bittikten sonra bağlantıyı kesip, telefonu kapatın.

4- Şimdi telefonu kapatın ve (Ses Kısma + Home + Güç ) tuşlarına aynı anda basın. Karşınıza bir uyarı gelecek ve bu uyarıyı ses yükseltme tuşuna basarak geçin. Telefon Download yani Odin Modu'na geçecek. Alttaki görsele göz atabilirsiniz.
1363634010_samsung-galaxy-s3-downloademode.jpg

5- Daha sonra ise indirdiğiniz dosyalar içerisinde Odin3 v1.85 uygulamasını çalıştırın. Telefonunuzu odin modunda USB kablosu ile bilgisayara bağlayın. Odin uygulamasının sol üst bölümde yer alan kutunun sarı renkli olmasına dikkat edin. Sarı renk programın, telefonu tanıdığını gösterir. Aşağıdaki görselde olduğu gibi.
1363634065_1360275430odinstartklar.jpg

6-Odin uygulaması üzerinde herhangi bir işlem yapmayın. Sadece PDA yazan bölümü tıklayın ve karşınıza çıkan pencerede masaüstüne çıkardığınız CF-Root klasöründen çıkan .tar.md5 uzuntılı dosyayı seçin ve pda bölümüne yerleştirin. Örnek görsele aşağıdan göz atabilirsiniz.
1363634239_1360275825adsiz.png
7-Odin programı üzerinden Start butonuna basıp yükleme işlemini başlatın. Yükleme 10 saniye kadar sürecektir. Devamında ise telefonunuz otomatik olarak yeniden başlayacaktır. Uygulamalar arasında SuperSu yer alıyorsa telefonunuza root yetkisi kazandırmış oluyorsunuz.

Peki root yetkisi kazandırdıktan sonra neler yapabilirsiniz?

1. Root yetkisi isteyen uygulamalar artık telefonunuzda çalışabilir.
2. Telefonunuza yeni bir Recovery menüsü yükleyebilirsiniz. Bu sayede sisteminizi yedekleyebilirsiniz. 
3. Özeli romlar yükleyebilir ve telefonunuzu dilediğiniz gibi modifiye edebilirsiniz.
4.Orijinal Kernel'lar dışında geliştiricileirn hazırlamış olduğu bir kernel yükleyerek telefonuzun sistemi üzerinden değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz. (işlemci hızını arttırmak gibi). Daha sayabileceğimiz birçok özelliği root yetkisi sayesinde kullanabilirsiniz.