Tecno, Apple'ı geride bıraktı! İşte şaşırtan rapor

Akıllı telefon sektöründe ciddi bir rekabet söz konusu. Ancak bazen şaşırtıcı sonuçlar da çıkıyor. Bu kapsamda Tecno Apple'ı geride bıraktı.

Tecno, Apple'ı geride bıraktı! İşte şaşırtan rapor

Güvenilir bir rapordan gelen verilere göre, Çin markaları Temmuz 2022'de Rus akıllı telefon pazarına liderlik etmeye başladı. Daha önceki raporlara bakılırsa Xiaomi, %42 gibi büyük bir pazar payına sahipti. Şimdi ise Realme ve Tecno, Samsung ve Apple'ın yanı sıra ilk beşte yer almayı başardı.

Xiaomi'nin büyük bir pazar payı olmasına rağmen, en yüksek büyümeyi kaydeden Realme oldu. Çinli marka ikinci sırayı almak için satışlar açısından Samsung ve Apple'ı geride bıraktı. Pazar payı Haziran'daki %13.4'ten Temmuz'da %17'ye yükseldi.

Tecno, Apple'ı geride bıraktı! İşte şaşırtan rapor

apple

Tecno bile Apple'ı %0,5 pazar payıyla geride bıraktı. %7,5 pay ile dördüncü sırada yer alırken, onu %7 pay ile Apple izledi. Samsung ise %8,5 pay ile üçüncü sırada yer aldı. Haziran ayında Apple ve Samsung, Rusya'da sırasıyla %9,7 ve %10,9 pazar payına sahipti.

Gelirden bahsetmişken, Xiaomi %35'lik payla bu konuda bile ilk sırada yer aldı. Apple ise %25 pay ile ikinci sırada yer aldı. Bunları Realme (%12,5), Samsung (%11) ve Tecno (%4) izledi. Temmuz ayında 36,7 milyar ruble değerinde toplam 2,3 milyon akıllı telefon satıldı. Ortalama satış fiyatı (ASP) %6 azalarak 16,1 bin rubleye geriledi.

Samsung ve Apple'ın Rusya'daki düşüşü, tedarik eksikliğinden kaynaklanıyor. Hatırlatmak gerekirse, her iki dev de bu yılın başlarında Ukrayna ile olan savaş nedeniyle ülkeden çekildi. Tedarikleri şu anda savaş öncesine göre %80-90 daha az. Apple'ın düşüşü, Apple Pay'in kullanılamaması ile bölgedeki ekosisteminin çöküşüne de bağlanıyor. Ancak Apple kullanıcılarının markaya ve ekosisteme olan duygusal bağlılığı nedeniyle Samsung'dan daha iyi performans gösteriyor.

Yorumlar
800
Dogukan
Cevapla
HUAWEİ DE COK KORKTU
Yusuf
Cevapla
Samsung'a dönme vakti geldi
İnsan
Cevapla
Ya yetti ABD Huawei aldığıma pişman oldum şal şu Huawei adamlar yoluna baksın.
Askına eşkiya
Cevapla
Burdan abd başkanına sesleniyorum eyy trump cesaretin varmı aşka aşkına eşkiya gelecem dediysem geliriiiimmmm:D :D :D
💠Gakko💠
Abede ve Çin hegamonyasi bitecek Allah'ın izni Türkiye önderliğinde Türk İslam etkinliği artacaktır..
10.Köy
Bu ülkenin kaderi işte bu kafadaki adamların elinde artık !
Yalnız Kurt
Kardeş Türk Milleti Olarak yapabiliriz ama İslam milleti bu güne kadar ne ürettiki şimdi bir şey üretecek. Yaparsa Türk Milleti Yapar İslam Milleti Sadece yer içer har vurup harman savurur
Saki
Gardas ne iciyorsan neyin kafası buysa soyle bizde icelim

Bu tasarım çok konuşulur! Karşınızda Huawei Mate 50 RS Porsche Design

Huawei Mate 50 RS Porsche Design için tasarım detayları netleşmeye başladı. İşte merakla beklenen cihazla ilgili son raporlar.

Bu tasarım çok konuşulur! Karşınızda Huawei Mate 50 RS Porsche Design

Huawei, yeni nesil amiral gemisi Mate 50 serisi akıllı telefonlarını anavatanı Çin'de piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Son dönemlerde oldukça yoğun olan Çinli teknoloki devi yeni cihazın ile sektöre damga vuracak. Lansman tarihi henüz onaylanmasa da söylentiler, Huawei Mate 50 serisinin önümüzdeki ayın ilk haftasında piyasaya çıkabileceğini gösteriyor.

Şimdi, Huawei Mate 50, Mate 50 Pro, Mate 50e ve Mate 50 RS'yi içeren yeni serinin lansmanından önce, Mate 50 RS Porsche Edition arka panelinin yeni bir sızıntısı telefonun tasarımını ortaya çıkardı. Haber, telefonun üst ortasına yerleştirilmiş sekizgen şekilli bir kamera modülünü ortaya koyuyor ve 2×2 ızgaraya yerleştirilmiş sensörlerle dörtlü bir kamera kurulumuna sahip. Kameranın ayrıca Huawei Imaging XMAGE ile donatılacağı söyleniyor.

Bu tasarım çok konuşulur! Karşınızda Huawei Mate 50 RS Porsche Design

Bu tasarım çok konuşulur! Karşınızda Huawei Mate 50 RS Porsche Design - Resim : 1

Habere inanılırsa, akıllı telefon üç renk seçeneğiyle sunulacak: Siyah, Kırmızı ve Sarı, ancak şirket renk seçenekleri hakkında resmi bilgi açıklamadı.

Şimdiye kadarki sızıntılara dayanarak, Huawei Mate 50 90Hz ekrana sahipken, Mate 50 Pro ve Mate 50 RS 120Hz ekrana sahip olacak. Akıllı telefonların, Kirin 9000 SoC'nin ince ayarlı bir versiyonu olması beklenen şirketin kendi Kirin 9000S işlemcisinden güç aldığı söyleniyor. Ancak son zamanlarda, Kirin serisi yongalar için stok eksikliği nedeniyle Mate 50 RS'nin şirketin kendi geliştirdiği Kirin 9000S işlemcisinden güç alamayacağı bildirildi. Ayrıca cihazın Qualcomm Snapdragon 888 veya Snapdragon 8 Gen 1 tarafından yalnızca 4G bağlantı desteği ile çalıştırılacağına dair söylentiler de var.

Huawei'nin diğer akıllı telefonlarına benzer şekilde, yaklaşan ürün grubu da şirketin Çin'de HongMeng OS olarak adlandırılan kendi HarmonyOS 3.0'ını çalıştıracak. Huawei Mate 50 serisi akıllı telefonun lansmanının 7 Eylül'de gerçekleşmesi beklenirken, şirketin lansman tarihi için yakında bir açıklama yapmasını bekliyoruz.