2021 Volkswagen Tiguan X geliyor! İşte tüm detaylar!

2021 Volkswagen Tiguan X, normal bir SUV olmaktan çıkıp coupe formundan esintiler sunan bir havaya bürünüyor. İşte aracın tüm detayları!

2021 Volkswagen Tiguan X geliyor! İşte tüm detaylar!

Almanya'nın en önemli otomobil üreticilerinden olan Volkswagen, çalışmalarına hızla devam ediyor. Şirketin yeni bir araç üzerinde çalıştığı uzun zamandır biliniyordu ve bu sonunda kendisini gösterdi. İsminde Tiguan geçse de klasik bir Tiguan modelinden pek çok noktada farklılaşan bu araç, yenilik arayanların tercihi olacak gibi gözüküyor. 2021 Volkswagen Tiguan X, alışılagelmiş SUV tasarımlarından ilham almak yerine çok daha özgün bir tasarım dili ile karşımıza çıkıyor.

2021 Volkswagen Tiguan X geliyor! İşte tüm detaylar! - Resim : 1

2021 Volkswagen Tiguan X ortaya çıktı! İşte tüm detaylar!

Uzun zamandır yeni bir SUV modeli üzerinde çalıştığı bilinen Volkswagen, Tiguan X modeli ile uzak doğu pazarına damga vurmayı hedefliyor. Normal bir SUV modelinden farklı tasarımsal özelliklere sahip olan araç, coupe benzeri yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Tavan çizgileri ve arka tarafta doğru daralan yapısı ile beraber sportif bir hava kazanan aracın stop lambaları ile de Tiguan'dan ayrıştığı görülüyor. Arka stop lambalarının Volkswagen Tiguan X'e özgünlük kattığını ve oldukça da şık durduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz.

Farklı farklı dizel ve benzinli motor seçenekleri ile piyasaya çıkması beklenen Tiguan X, 7 ileri çift kavramalı DSG şanzıman ile tüketicilerin beğenisine sunulacak. 2020 yılının sonunda Çin pazarında piyasaya sürülecek olan modelin şimdilik başka bir ülkede satışa sunulmayacağı konuşuluyor. Fiyat konusunda ise yine henüz ortaya çıkmış bir detay yok.