Model Y direksiyon simidi nedeniyle Tesla yine soruşturma altında

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), yoldayken direksiyonların düştüğüne dair raporların ardından Tesla hakkında soruşturma başlattı.

Model Y direksiyon simidi nedeniyle Tesla yine soruşturma altında

Ajans, Model Y araçlarda tekerleğin direksiyon kolonundan tamamen ayrıldığına dair iki raporun farkında olduğunu söyledi. Araçların, direksiyon simidini takılı tutan tespit civatası olmadan sahiplerine teslim edildiğini sözlerine ekledi.

NHTSA'nın Kusur Araştırma Ofisi'nin yaptığı açıklamaya göre, her iki durumda da, yalnızca sürtünme tekerleği üzerine uygulanan kuvvet "araçlar hareket halindeyken sürtünme uyumu direncinin üstesinden gelene" kadar yerinde tutuyordu. Araçların her birinin kilometresi düşüktü.

Bir sahibin, Model Y'yi olaydan sadece beş gün önce teslim aldığı söyleniyor. Tekerlek ayrıldığında, Twitter'da ve bir NHTSA şikayetinde ayırıcıya güvenli bir şekilde çekilebildiklerini belirten sürücünün arkasında araba yoktu. Sahibinin ocak ayı sonlarında New Jersey'de e meydana geldiğini söylediği olayda yaralanan olmadı.

Model Y direksiyon simidi nedeniyle Tesla yine soruşturma altında - Resim : 1

Model Y direksiyon simidi nedeniyle Tesla yine soruşturma altında

NHTSA, "Her iki araç da direksiyon simidinin çıkarılmasını ve yeniden takılmasını gerektiren hat sonu tamiri aldı." dedi. Ajansın 2023 model yılı, tahmini 120.000 aracı kapsayan araştırması, "bu durumla ilişkili kapsamı, sıklığı ve üretim süreçlerini” değerlendirecek.

Tesla, son birkaç yılda birkaç NHTSA soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı. Geçen ay, ajans Tesla'nın Tam Kendi Kendine Sürüş yazılımıyla ilgili sorunlar nedeniyle yaklaşık 363.000 aracı geri çağırdığını duyurdu. NHTSA, sistemin "hız sınırlarını aşabileceğini veya kavşaklardan yasa dışı veya öngörülemeyen bir şekilde geçebileceğini" söyledi. Tesla, sorunları çözmek için havadan bir güncelleme yayınlayacağını söyledi.

Associated Press'in belirttiği gibi Tesla, Ocak 2022'den bu yana 20 geri çağırma yapmak zorunda kaldı. Geri çağırmaların birçoğu NHTSA tarafından zorunlu kılındı. Örneğin, kasım ayında otomobil üreticisi arka ışık sorunu nedeniyle 321.000 Model 3 ve Model Y arabayı geri çağırdı (bu sorun yine bir yazılım güncellemesiyle giderildi). Bu, Tesla'nın birkaç gün içindeki ikinci geri çağırmasıydı.