Bunu kimse beklemiyordu, ünlü isim TikTok'u satın almak için resmi teklifte bulundu

Geçen yılın sonunda istifa eden Activision Blizzard'ın eski CEO'su Bobby Kotick, ABD'de yeni bir yasa tasarısının uygulamayı yasaklama veya satışa zorlama tehdidi oluşturması nedeniyle TikTok'u satın almakla ilgileniyor.

Bunu kimse beklemiyordu, ünlü isim TikTok'u satın almak için resmi teklifte bulundu

The Wall Street Journal tarafından hazırlanan bir habere göre Kotick, geçen hafta bir konferans yemeğinde OpenAI CEO'su Sam Altman ve onunla birlikte oturan diğer kişilere böyle bir satın alma konusunda ortaklık yapma fikrinden bahsetti ve ByteDance İcra Kurulu Başkanı Zhang Yiming ile bu konuyu gündeme getirdi. WSJ, TikTok'un satılması durumunda muhtemelen yüz milyarlarca dolara mal olacağını belirtiyor.

Kotick, Activision'ı 30 yılı aşkın bir süre yönetti ancak iyi bir isim bırakmadı. Geçen yıl karara bağlanan 2021 tarihli bir davada şirket, onun liderliği altında "erkek çocuk işyeri kültürü" olarak tanımlanan cinsel tacizi ve cinsiyet ayrımcılığını teşvik etmekle suçlandı.

Bunu kimse beklemiyordu, ünlü isim TikTok'u satın almak için resmi teklifte bulundu

Kısa bir süre sonra Wall Street Journal, Kotick'in yıllar boyunca suiistimal ve saldırı iddialarından haberdar olduğunu ve bu örneklerden bazılarını kurula gerektiği gibi açıklamadığını bildirdi. Bilgilerin ortaya çıkmasının ardından Activision Blizzard çalışanları Kotick'in istifasını talep etti ancak bu gerçekleşmedi. Kotick, Microsoft'un satın alımının 2023'te tamamlanmasına kadar Activision Blizzard'ın başında kaldı.

Kotick'in TikTok'a ilgi duyduğu iddiası, yasa koyucuların geçen hafta Başkan Biden'ın geçmesi halinde imzalayacağını söylediği "Amerikalıları Yabancı Düşmanların Kontrollü Uygulamalarından Koruma Yasası"nı yürürlüğe koymasının ardından son derece popüler platform için çalkantılı bir döneme denk geldi. Çarşamba günü oylanmak üzere Meclis'e sunulan tasarıya göre, TikTok'un Çin merkezli ana şirketi ByteDance'in uygulamayı altı ay içinde satması gerekecek. Aksi halde ABD uygulama mağazalarında yasaklanacak.