1000 TL'lik ekran kartı ile tüm oyunları oynayın!

1000 TL'lik ekran kartı günümüz oyunlarını oynayabilmek için ne kadar yeterli? Bu soruyu masaya yatırıyoruz.

1000 TL'lik ekran kartı ile tüm oyunları oynayın!

Malum son dönemde kripto para madenciliğinden ötürü piyasada ekran kartı bulabilmek hayli zorlaştı.

Kripto para madencilerinin özellikle 4GB, 6GB ve 8GB'lık kartlara talep göstermesinden ötürü, bu yelpazedeki kartları bulabilmek pek de kolay değil. Bugün bir teknoloji mağazasına gittiğinizde en kolay ulaşabileceğiniz ekran kartları ise 2GB'lık modeller oluyor.

Peki bu modeller günümüz oyunları için yeterli güce sahip mi? Bu videomuzda Marmara Forum'da yer alan MediaMarkt mağazasına gittik ve satılan 2GB'lık ekran kartı modellerini yerinde inceledik.

Ayrıca takipçilerimiz için bu kartların avantajları ve dezavantajlarını da listeledik. Sonuç olarak 2GB'lık ekran kartlarıyla da günümüz oyunlarının büyük bir çoğunluğunu oynamak mümkün. Burada dikkat edilmesi gereken temel unsur ise bu kartların size sunabileceklerinin sınırlı olması.

Dolayısıyla 2GB'lık ekran kartı alırken asıl düşünmeniz gereken, bu kartlardan ne beklediğiniz olmalı. Eğer aktif ışın izleme, DLSS gibi yeni teknolojileri destekleyen kartlar istiyorsanız, o zaman son nesil RTX serisi kartlara bakmanızı tavsiye ederiz.

1000 TL'lik ekran kartı ile tüm oyunları oynayın!

Büyüyen Teknolojioku ailesine katkıda bulunmak için YouTube kanalımıza abone olmayı  ve videolarımızı beğenmeyi unutmayın. Desteğiniz bizim için önemli ve bu tarz destekler size daha fazla içerik üretmek için bize motivasyon sağlıyor.  

Dip not olarak tekrardan hatırlatalım. Bu ekran kartları yeni çıkan AAA oyunlarını düşük seviyelerde oynatacaktır. Yani karttan öyle muazzam bir performans, yüksek FPS değerleri beklemeyin.

Fakat yine de düşük fiyata günümüz oyunlarını bir şekilde oynayıp bitirmenize yardımcı olabilir. En azından kart fiyatları normale dönene kadar bu kartları denemekte yarar var.