5000 TL altı telefonlar: Fiyatı yükselmeden alın!

5000 TL altı telefonlar listemizde sizler için, satına alınabilecek giriş, orta segment arasında sıkışıp kalmış en güçlü akıllı telefonları listeledik. İşte Nisan 2023 itibariyle tercih edilebilecek telefonlar.

Akıllı telefon fiyatlarının son dönemlerde arttığını söyleyebiliriz. Örneğin geçtiğimiz yıllarda 4.000-5.000 TL bandına, orta segment akıllı telefonlar satın alınabiliyordu. Fakat pandemi sürecinden sonra çip krizinin de devreye girmesiyle birlikte akıllı telefon fiyatlarının bir hayli arttığını söyleyebiliriz. Hal böyle olunca geçtiğimiz yıllarda 5.000 TL'ye alabileceğimiz orta segment modellerin yerine satın alabileceğimiz, en güçlü telefonları listeledik. Genel olarak listeyi değerlendirdiğimizde, her ne kadar uzun yıllar kullanabileceğimiz akıllı telefonlar olmasa da bizi idare edebileceğiniz söyleyebiliriz. İşte Nisan 2023 itibariyle satın alınabilecek 5000 TL altı en güçlü akıllı telefonlar.

5000 TL altı telefonlar: Fiyatı yükselmeden alın!

  • Redmi 9T
  • Redmi Note 9
  • Poco M3
  • Vivo Y22s
  • Tecno Spark 8 Pro

Genel olarak listedeki modelleri değerlendirdiğimizde, giriş segment akıllı telefonların olduğunu, aynı zamanda biraz daha orta segmente yanaşan akıllı telefonların listemizde yer aldığını söyleyebiliriz. Eğer listeden satın alınabilecek modeller var ise, yalnızca işlemci olarak değerlendirilmemesi gerektiğini öneriyoruz. Çünkü listemizde yer alan modellerin, işlemci odaklı olduğunu söyleyebiliriz. Bununla beraber bir akıllı telefonu satın alırken yalnızca teknik özelliklerin ön plana çıkmadığını da belirtelim.

Örneğin listedeki bazı modellerin tasarım olarak orta segment modellere benzediğini söyleyebiliriz. Bu yüzden eğer sizler için tasarım daha ön plandaysa modellerin fotoğraflarını inceleyip, ona göre karar vermenizi tavsiye ediyoruz. Eğer sizin de 5000 TL altına satın alıp, memnun kaldığınız ve hala fiyatı 5000 TL altında olarak bir akıllı telefon var ise bizlerle yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın. Biz de sizler için bu listede olmayan fakat sizin tavsiye ettiğiniz modelleri değerlendireceğiz.