Android O: Tüm yeni özellikler

Google'ın Android işletim sisteminin yeni sürümünün Android O açıklandı. Android O hangi özelliklerle gelecek? İşte Android O'nun tüm yeni özellikleri!

Android O: Tüm yeni özellikler

Google, Android işletim sisteminin bir sonraki sürümünün Geliştirici Önizlemesi’ni açıkladı. Yeni sürüm “Android O” olarak adlandırıldı ve bu sürümün hangi tatlın baş harfi olduğu henüz bilinmiyor. Bildiğiniz gibi Google, her Android sürümüne bir tatlı adı veriyor. Gelen bilgiler Oreo veya Orange Whip olacağı yönünde.

Android O, devrim niteliğinden daha çok evrimsel bir güncelleme gibi görünüyor ve bu iyi bir şey. Yeni sürümde, yeni özelliklerin çoğu, kullanıcı deneyimini daha da geliştireceklerini ve tüm alanlarda daha iyi hale getirecekler gibi görünüyor.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda Google Android O ile gelen yeni özellikleri inceleyebilirsiniz.

Arka plan sınırları

Sırasıyla Marshmallow ve Nougat ile tanıtılan Doze, Android O ile arka plan sınırları olarak adlandırılan ve özellikle güç tüketen yoğun uygulamalara sınırlama koymayı amaçlayan yeni bir pil tasarrufu özelliklerini bir araya getiriyor. Bu özellik, belirli bir uygulamanın arka planda yürütebileceği kapalı yayınları, arka plan servislerini ve konum güncellemelerini ciddi biçimde sınırlar ve potansiyel pil ömrünüzü uzatmak için uğraşır.

 1490178319_01.jpg

Google, Android'deki bildirimleri sürekli iyileştiriyor ve bu iyi bir şey! Farklı bildirim içeriği için uygulama tanımlı kategorilerden başka bir şey olmayan bildirim kanalları sunmaktır. Örneğin, belirli bir uygulamadan gelen teknoloji ile ilgili bildirimler ve haberle ilgili bildirimler, bildirim gölgesinde görünmeye devam ederken, kolayca devre dışı bırakılabilir. Bu, kullanıcıların bildirimlerinin neye benzeyeceğini seçmek için ince ayarlar yapabilmelerini sağlar.

 1490178332_02.jpg

Android O, kullanıcılara istedikleri otomatik doldurma uygulamasını seçmelerine olanak tanıyacak ve böylece, bir şifre yöneticisi uygulamasına benzer şekilde, giriş bilgilerini ve benzer türde tekrarlayan bilgileri kolayca doldurabilecekler. Bu işlevsellik bir API olarak kullanıma sunulacak ve dolayısıyla destekleyecek ve uygulayacak geliştiricilere kalmış olacak.

 1490178356_03.jpg

Bölünmüş ekranlı çoklu görev artık Android için bir artı değil, ancak Google resim üzerinde resim özelliği ile bunu geliştirmek istiyor. Hem telefonlarda hem de tabletlerde yayınlanacak ve örneğin, biriyle konuşurken film izlemeye devam etmenize izin verecek. Kullanıcılar, PiP modunu başlattığında, kullanıcı pencerenin en / boy oranını tanımlayabilecek. Bu şekilde medya denetimleri de harekete geçirilebilecek.

 1490178377_04.jpg

Uygulamalara fontlar üzerinde daha fazla görev veriliyor ve font stili ve yazı tipi gibi XML düzenlemeleri yapılandırılabilir olacak. Bu, geliştiricilerin uygulama için kendi seçtikleri bir yazı tipini paketleyebilecekleri ve daha önce olduğundan daha kolay bir şekilde istedikleri gibi kullanabilecekleri anlamına geliyor.

 1490178401_05.jpg

Android O, telefonunuzun arayüzüne daha iyi entegre olacak uyarlamalı simgelerle geliyor. Artık tüm stok uygulaması simgeleri birbirinden büyük ölçüde farklılık gösterecek. OS, bunları cihaz tarafından seçilen bir simgeye göre farklı şekillerde gösterebilecek. Başlatıcı içindeki simgeler, uygulama kısayolları, Ayarlar ve paylaşım diyaloglarında yeni animasyonlar da görünüyor.

 1490178412_06.jpg


Android O ile birlikte DCI-P3, AdobeRGB ve Pro Photo RGB renkleri için destek geliyor.

 1490178431_07.jpg

Android O, Bluetooth üzerinden hi-fi ses codec bileşenlerini destekleyecek. Android sürümlerinde eskiden SBC kodlama teknolojisi yer alıyordu. SBC ile kablosuz olarak maksimum 320 kbps aktarım yapılabiliyordu. Hi-Res çözünürlüğü CD kalitesine düşürerek kablosuz olarak yayın yapan SBC, Android O ile yerini LDAC'a bırakıyor.

LDAC ile kablosuz olarak 24 bit çözünürlüğünde 990 kbps aktarım yapılabiliyor. LDAC ile ayrıca yüksek çözünürlük CD kalitesine düşürülmeden direkt olarak kablosuz kulaklığa aktarılıyor.

Android O ile telefonlardan LDAC destekli kablosuz kulaklık veya ses sistemlerine artık tam anlamıyla kayıpsız müzik aktarımı sağlanabilecek diyebiliriz.

 1490178451_08.jpg

Android O'daki klavyeler, arayüz boyunca daha iyi tahmin edilebilir gezinme olanağı sağlayacak. Google, klavye navigasyonu için yeni "ok" ve "sekme" öngörülebilir modeller geliştirdiğini söylüyor.

 1490178474_09.jpg

Android O’da uygulamaların akış yoluyla yüksek performanslı, düşük gecikmeli ses kullanımını sağlayabileceği y eni doğal bir API var.

 1490178508_10.jpg

Uygulamalar, artan güvenlik ve daha iyi istikrar için web içeriğini çoklu işlemden geçiriyor. Ayrıca, WebView hatalarını ve çökmelerini işleyebilecek bir API var.

 1490178523_11.jpg

Bir sürü yeni Java Dili API'sini desteklemenin yanı sıra, Android O'nun çalışma süresinin, şimdiye kadarki duruma göre iki kat daha hızlı olduğu bildirildi.

1490178545_12.jpg