Apple iPhone 6'nın 5.5 inç modeli için erteleme yapabilir

iPhone 6 takviminde değişiklik!

Apple iPhone 6'nın 5.5 inç modeli için erteleme yapabilir

Apple'ın iPhone 6'nın muhtemel lansmanına oldukça az bir zaman kaldı ve iPhone 6 haberleri artarak gelemeye devam ediyor. Yapılan yorumlara göre iPhone 6, iPhone 5S gibi 2 farklı modelle gelecek. Sütten dili yanan Apple bu sefer her iki modelini de üst seviyede yapacak ve plastik işine kesinlikle girmeyecekti.

  • 4.7 inç iPhone 6
  • 5.5 inç iPhone 6

olmak üzere 2 farklı modelle gelecek olan iPhone 6'ın her 2 telefonunu da Eylül ayında tanıtması bekleniyordu. Daha sonra gelen bilgiler ışığında 5.5 inçlik iPhone 6 bir müddet gecikecekti. Apple 4.7 inç iPhone 6 stoklarını doldurmak adına 5.5 inçlik iPhone 6'nın lansmanını sonraya bırakacağı belirtilemeye başlandı.

Apple'a en yakın kaynaklardan biri olan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göre ise gecikme doğru ama sebebi başkaydı. Apple 5.5 inç iPhone 6'nın hem ön hemde arka yüzeyinde safir cam kullanmak istiyor ama yapılan düşme testlerinden şimdiki materyal bir türlü geçemiyordu. Bu sorunun çözülmesi için üretim hattının yenilenmesi gerektiğinin altını çizen Kuo; 5.5 inç iPhone 6 modelinin lansmanının 2015 yılına sarkabilkeceğini belirtti.

Peki siz 4,7 inç mi yoksa 5.5 inç mi bir iPhone 6 tercih edersiniz?