Apple "Süper Çözünürlük" için Patent Aldı

Apple iPhone 7 için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Apple "Süper Çözünürlük" için Patent Aldı

iPhone 6 söylentileri devam ederken ve iPhone 6 belirsizliği sürerken Apple iPhone 7 ve sonrası için çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. Apple, Amerika Patent ve Marka Ofisine, OIS yani Optik Görüntü Sabitleme ve Süper Çözünürlük adını verdiği farklı bir resim çekme yöntemi için patent başvurusunu yaptı.

Patentin detaytları için şunu belirtebiliriz. Kameranın lensinden geçen ışığın sensöre düşmeden evvel yapılandırılması yöntemiyle "Süper Çözünürlüklü" fotoğrafların çekilebilmesine olana sağlayacağı öngörülen bu sistemin en erken iPhone 7'de kullanılması düşünülüyor. Aşağıdaki resimde o patente ait bir resimdir.

1399633691_ois-super-resolution-images.png

Apple şu anda kullanılan OIS sisteminin de yetersiz olduğunu dile getirmekte ve kendi görüntü sabitleme sistemi üzerinde uzun bir süredir çalışmakta ama bu sisteminde iPhone 6 ile birlikte değil iPhone 7 ile birlikte sunulacağı söylenmekte. 

Apple'ın iPhone 6'da ise iPhone 5S'te olduğu gibi 8 megapiksel bir kamera kullanacağı söylenmekte. Apple kameranın megapiksel değerinin arttırılması yerine; (ki zaten çektiğimiz fotoğrafları değil bastırmayı çoğumuz bilgisyarında bile bakmıyor) f değerinin ve sensör büyüklüğünün arttırılması gerektiğini her fırsatta dile getirirken böyle bir patente başvurması bu konuda oldukça ciddi olduğunu da göstermekte. 

Samsung'un kontrast oranlarında rakamı bıraktığı gibi Apple'da yakında kameralarında megapiksel terimini kaldırırsa şaşırmayın derim...