DSM 5 ile depolama alanında birim oluşturma

Synology ürünlerinizde disk alanında nasıl birim oluşturursunuz?

DSM 5 ile depolama alanında birim oluşturma

Birim Yöneticisi ile Birimleri Yönetin

Synology DiskStation hizmetlerini kullanıcılarınızla paylaşmadan önce depolama alanlarını ayarlamanız gerekir. Bu bölüm birimler ve iSCSI Target'ler dahil depolama alanının ayarlanması, Synology DiskStation Manager ile harici sabit disklere erişim ve sabit sürücünün durumunun kontrol edilmesi için Birim Yöneticisinin nasıl kullanılacağını açıklar. 

Birim Nedir?

Birim, merkezi yönetim amacıyla birkaç sabit sürücünün bir depolama alanında birleştirilmesidir. Eğer 2 veya daha fazla yuvalı bir Synology DiskStation satın aldıysanız, birkaç birim tipi arasından seçim yapabilirsiniz. Bazı birim tipleri disk arızasından kaynaklanan veri kaybını önlemek için koruma sağlayabilir.

Synology DiskStation Destekli Birim Tipleri

1400360678_3.png

 

Birim Yöneticisi ile Birimleri Yönetin

-İstemcide (kaynak DiskStation), DSM oturumunu admin veya administrators grubuna üye kullanıcı kimlik bilgileriyle açın. 

1400360647_1.png

Uygulamalar>Depolama Yöneticisi ile giriş yapıyoruz

1400360685_4.png

Depolama > Birim Yöneticisi seçimini yaptığınızda birimleri oluşturabilir, kaldırabilir, onarabilir veya birim tipini değiştirebilirsiniz. 

1400360690_5.png

1400360696_6.png

Birim Oluşturun

Birim oluşturmak için Oluştur üzerine tıklayın ve sihirbazı izleyin.

Birim Kaldırın

1 Kaldırmak istediğiniz birimi seçin.

2 Birimi kaldırmak için Kaldır üzerine tıklayın ve sihirbazı izleyin.

Not: Birimi kaldırdıktan sonra birimdeki veriler silinecektir. Bu seçeneği kullanırken dikkatli olun.

Birim Onarın

Onarma işlevi RAID 1, RAID 10, RAID 5, RAID 5+Spare ve RAID 6 birimleri için kullanılabilir. Birimdeki bir sabit sürücü arızalandığında birim kapasitesi düşmüş modda olacaktır. Birim üzerindeki verilerin korunmasını sağlamak için çöken diski değiştirerek birimi onarabilirsiniz.

Not: Synology DiskStation sıcak değiştirme işlevi sağlar, böylece Synology DiskStation sunucunuzu kapatmadan çöken diski değiştirebilirsiniz