Google, Android TV platformu için Nexus Player'i duyurdu

Nexus Player yazılım ve donanım özellikleriyle dikkat çekiyor.

Google, Android TV platformu için Nexus Player'i duyurdu

Google’ın Nexus 6 ve Nexus 9'la birlikte anons ettiği ürünlerden biri de Asus tarafından üretilen Android TV uyumlu Nexus Player oldu. Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle çalışan Nexus Player, Google’ın haziran ayında duyurduğu Android TV platformuyla uyumlu ilk set üst kutu olarak dikkat çekiyor. Arama motoru devinin oturma odalarındaki hakimiyetini artırmaya yönelik önemli bir hamle olarak gösterilen Nexus Player, HDMI bağlantı noktasıyla mobil cihazlardaki içerikleri daha büyük ekranlara taşıyor. Nexus Player ile aynı zamanda iOS, Mac, Chromebook ve diğer PC’lerle de uyumlu.

1413441419_nexusplayerhardware.jpg

Nexus Player, Android oyunlarla senkronize olabiliyor. Telefon ya da tablette başladığınız bir oyuna Nexus Player’de devam edebilir; ya da Nexus Player’de başladığını bir oyunu Android cihazınızda devam sürdürebilirsiniz. Google’ın multimedya içerik cihazı Chromecast’ın tüm özelliklerine sahip olan Nexus Player aynı zamanda hızlı ve kolay sesli arama olanağı sunuyor. Google, uzaktan kumandaya sahip Nexus Player’i bir oyun konsoluna dönüştürmek için cihazla uyumlu bir de oyun kontrolcüsü duyurdu.

Nexus Player’in donanım tarafını 1.8GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Intel Atom işlemci, PowerVR 6 serisi grafik birimi 1GB RAM, 8GB depolama ve 802.11ac Wi-Fi bağlantısı oluşturuyor. Nexus Player 17 Ekim’de 99 dolar fiyatıyla Amerika’da ön siparişe açılacak. Oyun kontrolcüsü içinse ekstra 39 dolar ödemek gerekiyor.