Help to Share İnceleme (Ayın Yazılımı)

İnsanların hayatını kolaylaştırmak amacı ile Türk yazılımcılar tarafından yazılmış olan, toplu Facebook paylaşım uygulaması Help to Share'ı inceliyoruz.

Help to Share İnceleme (Ayın Yazılımı)

Help to Share bizleri çok fazla şaşırtan bir uygulama. Facebook kullanıcılarının grup, sayfa ve arkadaş duvarlarında paylaşımlar yaparak, birkaç dakikada binlerce hatta milyonlarca kullanıcıya ulaşmasını sağlıyor. Dünya üzerinde buna benzer bir sistemin olmaması ve bu uygulamanın 2 Türk arkadaş tarafından yapılmış olması ise bizleri gururlandırmaya yetiyor ve artıyor. 

1415298844_2-523x316-1.png

Programın yapımcısı olan Muhammed Furkan Aydın ve Oğuzhan Bozkurt ile yapmış olduğumuz söyleşide uygulama ve yapılış amacı ile ilgili bilgileri bizlerle paylaştılar.

Uygulamanın Facebook kullanıcısı olan Web site sahiplerinin paylaşımlarını arttırmak amacı ile yazıldığını ileten yazılımcı arkadaşlarımız. Kısa bir süre içerisinde çok büyük kitleler tarafından kullanıldğını ve bunun kendilerini çok sevindirdiğini belirtiyorlar. Uygulamanın kullanımını anlatmak için kurmuş oldukları Web sitesinde canlı destek vererek kullanıcılara her anlamda ücretsiz olarak destek olmaya çalıştıklarını ve uygulamanın ilerleyen günlerde yeni bir sürüme kavuşarak kullanıcılarını daha çok etkileyeceğini ileten proje sahipleri almış oldukları geri dönüşlerden oldukça mutlu olduklarını belirtirken; Viral tanıtımlarda etkin olarak kullanılabilecek bu projenin gelişmesi için kendilerine sponsor aramaya devam ettiklerini belirtiyorlar. Bu güzel proje sahibi arkadaşlarımız büyük teknoloji devlerinin desteklerini hakettiklerine yürekten inanıyorum.

Proje sahibi arkadaşlarımıza bu kadar insanın bilgisini güvenli olarak nasıl saklayabildiklerini sorduğumuz zaman aldığımız cevap bizleri etkilemeye yetti.

"Her şeyden önce biz değerli kullanıcılarımızın güvenliği düşünüyoruz. Bilgilerin gizliliği için elimizden geleni yapıyoruz. Sitemizin temel amacı insanların güvenini sağlayarak ve 7/24 teknik destek vererek onların güvende olmasını sağlamak. Yazılımsal olarak kullanıcıların bilgileri bizim tarafımızdan veya 3. kişiler tarafından kullanılması imkansızdır. Güvenlik bizim için tüm projenin temeli" cevabını aldık.

Şimdi de programı kullanmak için yapmanız gerekenlerden basit işlemlerden bahsedelim. Sonraki sayfalarda programın kullanımına ulaşabilirsiniz. 

Programı kullanabilmek için öncelikle programı indirerek üye olmanız gerekiyor.

1415299337_6.png

Programa üye olmak için, kullanıcı adı, e-mail, şifre, appId, üyelik seçenekleri alanlarını eksiksiz doldurmanız gerekiyor. 

Fakat programı kullanabilmek için facebook ile uygulama olusturmanız gerekmektedir. Aksi halde App Id yazan kısım maalesef boş kalacak ve uygulama çalışmayacaktır. Uygulama oluşturmak için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli.

1- İlk olarak facebook uygulamanızı geliştirmemiz için https://developers.facebook.com/ adresine girin. Apps butonuna tıkladıktan sonra register as a developer linkine tıklayın.

1415299470_1-1.png

2- Off olan butonu on haline getirin ve ardından ileri butonuna tıklayın.

1415299539_2-2.png

3- Resimdeki numaralı adımları takip edin.  

3.a- Telefon numaranızı yazın. 3.b- Send as Text butonuna tıklayın. 3.c- Telefonunuza gelen mesajdaki onay kodunu girin.

1415299624_3.png

4- Onaylama işlemi ardından developer anasayfasındaki Apps butonundan “Create a New App” butonuna tıklayın. 

1415299666_4.png

5- Resimdeki gösterilen 1 numaralı bölüm program ismidir(Uygun bir isim bulun web sitenizin isimi gibi.). 2 numaralı alan ise uygulamanın gerçek adıdır. Bu alan biraz problemli çünkü her ismi kabul etmiyor. Önerim aralarına tire (-) koyarak birleşik isim yazmanız. 3 numaralı bölümde ise uyglama kategorisi seçiyoruz.

1415299791_5.png

6- Dashboard butonuna tıkladıktan sonra 1 numaralı alanda yazan App ID bizim işimize yarayacak bilgidir. Programa bu veri ile kayıt oluyorsunuz. 

1415299833_7.png


Facebook üzerinden uygulamamızı oluşturduktan sonra son bir işlem yaparak uygulamamızdan almış olduğumuz App ID değerini kayıt ekranına giriyoruz. Giriş yaptığımız zaman artık yapmanız geren gruplarınızı seçmeniz ve paylaşıma başlamak olacak. Ne kadar çok grubunuz varsa o kadar çok paylaşım yapabilirsiniz. 

1415299969_2-3.png

Uygulama hakkında görüşlerinizi bize yorum yaparak iletebilirsiniz.