İlk yerli uydu merkezi kapılarını açtı!

Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, kapılarını açtı.

İlk yerli uydu merkezi kapılarını açtı!

Milli Savunma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Türksat A.Ş. tarafından yatırımlar yapıldı. Merkezin işletmesini TAI yapıyor.

TAI, uzman personeli ve endüstriyel altyapılarıyla Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi'nin ihtiyaç duyduğu tüm teknik desteği tek başına sağlıyor. 3800 metrekarelik merkezde, kütlesi 5 tona kadar birden fazla uydunun aynı anda montajı, entegrasyonu ve test faaliyetleri gerçekleştirilebilecek.

Uluslararası uzay projelerine de hizmet verilecek merkezde, ilk olarak Göktürk-1 uydusunun entegrasyonu ve çevresel testleri yapıldı. Türkiye, dünyada sayılı ülkede bulunan bu tesis sayesinde uzayla ilgili hemen her alanda uluslararası oyuncu konumuna geldi.

1511094930_turkiye-nin-uydu-merkezi-kapilarini-ilk-kez-acti-10256915364m.jpg

 

Her özellikteki tüm uzay sistemlerinin fırlatılmaya hazır hale gelinceye kadar yapılması her aşamada hizmet verebilecek şekilde tasarlanan merkezdeki uydu montaj faaliyetleri kapsamında her şeyi bir araya getirilerek uydunun oluşturulması amaçlanıyor. Entegrasyon faaliyetleriyle ekipman ve alt sistem bağlantıları yapılacak uydulara, işlevsellik kazandırılacak.