iOS 8'in Android 5.0 Lollipop'tan daha iyi 8 özelliği

iOS 8'in bu 8 özelliği Android 5.0 Lollipop'tan daha iyi.

iOS 8'in Android 5.0 Lollipop'tan daha iyi 8 özelliği

Sizlere yayınladığımız bu haberde, Android 5.0 Lollipop’ın iOS 8’e göre daha iyi özelliklerinden bahsetmiştik. Şimdi de bunun tam tersini yapacağız. Bu haberimizde de iOS 8’de olan ancak Android 5.0 Lollipop’da eksik olan 8 özelliği inceleyeceğiz.

1414320013_ios-vs-android.png

Tamam! Android 5.0 Lollipop’da olan özellikler iOS 8’de olmayabilir. Ancak iOS 8’de olup da Android 5.0 Lollipop’da olmayan özellikler de mevcut.

Bu özellikleri sonraki sayfalarımızda inceleyebilirsiniz.

Sağlık uygulaması ve HealthKit platformu

Samsung'un akıllı telefonlarda ilk olarak kalp hızı sensörü özelliğini sunmasına rağmen, Google’ın mobil işletim sistemi Android 5.0 sabit olarak herhangi bir sağlık uygulaması ile gelmiyor. Şu anda, kendi özel sağlık platformunu oluşturmak, sensörler ve giyilebilir cihazlar ile entegre ilgili özellikler üreticilerin isteğine kalmış. Ancak Apple’ın, mobil sağlık için oldukça planları var. iOS 8’de Health sağlık uygulaması yerleşik olarak geldiği gibi şirket, Apple Watch gibi gelecek iOS uyumlu takılabilir aksesuarlar için ortak bir platform olarak geliştirilen tam donanımlı bir sağlık izleme platformu tanıttı.


1414177447_health-app-amp-healthkit-platform.jpg

Ekran alanı çalışması için Manzara modu

Büyük ekran Androidli phablet akıllı telefonunuzu çevirerek manzara modunda ana ekran ve menüleri gezmeyi deneyin. Tabii ki yapamazsınız! Bunun için üçüncü parti bir uygulama indirip kurmanız gerekiyor ama o da her zaman güvenilir bir çözüm değil.

Apple ise iPhone 6 Plus ile bu özelliği yerleşik olarak sunuyor. Yani telefonunuzu yan çevirerek internet üzerinde gezineceğiniz gibi telefonunuzun içindeki menü ve uygulamaları da bu şekilde kullanabilirsiniz.

1414177643_landscape-mode-to-make-the-screen-space-work-for-you.jpg


Bağlı bir ekosistem için atlatma ve süreklilik
Apple yapı ve ekosistemi korumak için gerçekten iyi ve masaüstü bilgisayarınızda işlem yapmak için iOS 8 ile Mac OS X Yosemite kombinasyonu yaptı. Şimdi bir e-postayı iPhone'unuzda yazmaya başlayabilir ve Mac'inizin başına oturduğunuzda kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. İsterseniz Mac'inizde ziyaret ettiğiniz bir sayfayı, iPad'inizde incelemeye devam edebilirsiniz. Aygıtlarınızı ortak bir iCloud hesabına bağladığınızda tüm bunlar otomatik olarak gerçekleşir. Handoff özelliğini Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Harita, Mesajlar, Anımsatıcılar, Takvim ve Kişiler gibi en sevdiğiniz uygulamalarla kullanabilirsiniz. Üstelik, geliştiriciler Handoff'u kendi uygulamalarına da ekleyebilir.
Ancak bu işlemi Pushbullet ve AirDroid gibi üçüncü parti uygulamalar sayesinde Android ve PC bağlantı bağlantısı kurabiliyorsunuz.
1414177464_handoff-amp-continuity-for-a-connected-ecosystem.jpg

Daha iyi grafikler için Metal API


iOS, mobil oyun bölümünde Android ve diğer rakipleri karşısında büyük bir avantaja sahiptir. iOS 8, App Store'un açılışından beri geliştiricilerin başına gelen en güzel şey. iOS için yepyeni alanlar açıyor, uygulamalarının içerik ve işlevlerini genişletme olanağı sağlıyor. Olağanüstü birçok özelliğe ve kapasiteye imkan sağlayacak 4.000'in üzerinde yeni API içeriyor. Ve tabii ki oyun dünyasında çığır açacak birçok yeni teknolojiyi sunuyor. Tüm bunlar, imkansız bildiğimiz şeylerin şimdi mümkün olabileceği, heyecan verici yeni uygulama ve oyunun bizi beklediği anlamına geliyor. Apple iOS platformlarındaki oyunların performansını artırmak için “metal kod” adı ile geliştiricilere Metal API kütüphanesi sundu. Bu şekilde yakın gelecekte iOS cihazlarda konsol kalitesinde grafiklerle sahip oyunlar görebileceksiniz.
Android üzerinde henüz böyle bir çalışma yok.



Daha az dikkat dağıtıcı Güdümlü Erişim
Güdümlü erişim cihazınızı tek bir uygulama ile sınırlama yapmanızı sağlayan şık bir özellik. Örneğin; açık olan görev ile ilgisi olmayan ya da yanlış bir hareket ile oyalamaya neden olacak ekran alanlarını devre dışı bırakabiliyorsunuz. Ayrıca donanım düğmelerini de devre dışı bırakıp, portre görünümden manzara moduna geçişi engelleyebiliyorsunuz. iphone kullanıcısı ebeveynler için, IOS'in "Güdümlü Erişim" özelliği ekranı geçici süre kilitleme imkanını sunuyor. Böylece cep telefonunda oyun oynayan çocukların diğer uygulamalara girmesi engellenmiş oluyor.
Google Android üzerinde henüz böyle bir özellik sunmadı.

1414177523_guided-access-for-less-distractions.jpg

Aile içi paylaşım

Aile İçi Paylaşım sayesinde ailenizin altı üyesi, hesaplarını paylaşmak zorunda kalmadan iTunes ve App Store'dan satın aldıklarını paylaşabilir. Tüm alışverişler tek kredi kartıyla ödenebilir ve çocukların harcamaları ebeveynlere ait aygıtlardan onaylanabilir. Fotoğraflarınızı, aile takviminizi ve çok daha fazlasını kolayca paylaşarak hep iletişim halinde kalabilirsiniz.

Ancak Google Play üzerinde bu tür bir özellik bulunmuyor. Sadece hediye çeki sistemi var.


1414177540_family-sharing-of-apps-and-content.jpg

Kullanıcılar arasında sürekli konum paylaşma

Bir iphone’dan mesaj alırken kullanıcılar birbirleri ile gerçek zamanlı olarak konumlarını paylaşabiliyorlar. Bu şekilde kullanıcılar birbirini harita üzerinde kolayca izleyebilecekler.

Andrid üzerinde bunu yapmak için üçüncü parti uygulamalar kullanmak gerekiyor.


1414177557_continuous-location-sharing-between-users.jpg

Tek elle kolay erişim

Apple 5.5 inçlik iPhone 6 Plus’ın ekranını tek elle daha kolay kullanın diye bir kolaylık sundu. Home tuşuna çift dokunarak parmağınızın kolayca erişim sağlayabileceği ekran moduna geçebilirsiniz.

Ancak Androidli phablet telefonlarda böyle bir özellik yok.


1414177575_reachability-features-for-less-daunting-thumb-yoga.jpg[page