iPhone 8 hakkında yeni bilgiler geldi

İşte Apple iPhone 8 hakkında son gelen bilgiler!

iPhone 8 hakkında yeni bilgiler geldi

 Apple’ın OLED ekranlı olması beklenen iPhone 8 modeli hakkında gün geçmiyor ki bir sızıntı bilgi gelmesin. Tedarik zinciri kaynaklarına dayalı yeni bir Asya raporu, bu modelin sadece ekim ayında veya kasım başında sevkiyata başlayacağını (çok sınırlı sayılarda), 7, 8 veya 9 Eylül'de gerçekleşmesi planlanan tanıtımda muhtemelen bunun yanında tanıtılacak olan iPhone 7s ve 7s Plus'ın da 17 Eylül’de satışa sunulacağını söylüyor.

Apple'ın, iPhone 8'deki parmak izi tarayıcısının, önceki modellerden daha büyük olarak yan tarafa monte edilmiş güç düğmesinin içine yerleştireceği de yeni gelen bilgiler arasında yer alıyor. Görünüşe göre telefonun resmi kılıflarında bu düğme için bir delik yok. Dolayısıyla TouchID'in orada saklanma olasılığı düşük.  Apple'ın parmak izi tarayıcıyı ekran içine entegre etmesi de, beklenen özellikler arasında yer alıyor.

 1501138725_iphone-8.jpg

Ayrıca, iPhone 8'in bir iris tarayıcıya sahip olabileceği de gelen bilgiler arasında.  Aşağıdaki resim, cihaz için varsayılan bir ekran koruyucusu gösteriyor ve gördüğünüz gibi, iris tarayıcı olmayan bir telefon için çok fazla sensör deliği var. Ancak böyle bir kurulum varsa, bu kesiklerin hepsi mantıklı olacaktır. Bu sistem FaceID olarak adlandırılabilir.

iPhone 8'de sadece siyah ön şerit var, bu da tek bir renk versiyonunda (siyah) sunulması ihtimalinin yüksek olduğu anlamına geliyor. Cam arka tasarımıyla, Apple için bir ilki olan Qi kablosuz şarj cihazını destekleyecek.