İkinci nesil Nexus 7, haziranda duyurulabilir

Google'ın milyonlar satan tabletinin ikinci jenerasyonu için geri sayım başladı.

İkinci nesil Nexus 7, haziranda duyurulabilir

Google I/O etkinliğinde resmi tanıtımına kesin gözüyle bakılan bir diğer ürün ise ikinci nesil Nexus 7 olmuştu. Geçtiğimiz yıl aynı etkinlikte Android 4.1 Jelly Bean ile tanıtılan tablet, kuşkusuz Android platformuna yeni bir soluk getirdi. 7-inç boyutu ve bütçe dostu fiyatı ile kullanıcıların bir hayli ilgisini çeken tablet sonrası, birçok üretici daha küçük ekranlı tabletlere yoğunlaştı.
1369461294_nexus7tablet.jpg

Yeni yılla birlikte Nexus 7’yi de yenileyecek Google, haziran ayı içerisinde üst seviye teknik özellikler sunan ikinci nesil Nexus 7’yi resmiyete dökebilir. Tedarikçi firmalardan alınan bililere göre tabletin gelecek ay satışlara başlayacağı yönünde. Google’ın gelecek ay Android 4.3’ü tanıtacak olması ikinci nesil Nexus 7 tanıtımını da güçlendiriyor.

Tablet için iddia edilen teknik özellikleri değinecek olursak; 7-inç boyutunda 1920 x 1200p çözünürlüklü IPS ekran, Qualcomm cephesinden 4 çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemci, 2GB RAM, Android 4.3 Jelly Bean, 5MP çözünürlüklü arka kamera, HD kayıt olanağı sunan ön kamera, NFC, Bluetooth 4.0, Kablosuz şarj desteği ve 4.000mAh kapasiteli pil