Apple, Siri’ye yeni yetenekler kattı!

iOS 7'nin yenilikleri arasında dijital asistan hizmeti Siri de bulunuyor.

Apple, Siri’ye yeni yetenekler kattı!

WWCD 2013 etkinliğinde birçok yenilik duyurusu gerçekleştiren Apple’ın en dikkat çeken tanıtımı ise iOS 7 oldu. Yeni versiyon önümüzdeki sonbaharda iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini ve beşinci nesil iPod Touch modelleri için indirilebilir hale getirilecek. Tabi yedinci sürümün getirdiği yenilikler söz konusu cihazların tümünde yer almayacak.
1370936868_ios7siri3.png

iOS 7’de yenilenen uygulamalardan biri de dijital asistan hizmeti Siri oldu. Özellikleri önemli ölçüde geliştirilen serviste kullanıcılar dilerse kadın ya da erkek seslerinden birini tercih edebilecek. Yerel dilleri de destekleyen Siri yeni sürümde gerçeğe en yakın sesle hizmet sunacak. Ayrıca kullanıcılar bundan sonra yeni Siri’yi kullanarak Twitter ve Wikipedia üzerinden de aramalar gerçekleştirebilecek.

Etkinlik esnasında Siri’nin yetenekleri aktarılırken kullanılan arama motorunun Bing olduğu gözlendi. Google ile son dönemde arası açık olan ve tam aksine Microsoft ile sıkı ilişkiler içerisinde olan Apple, yeni Siri’de Bing arama motorunu kullanacak gibi görünüyor. Siri'nin hala Türkçe dil desteği sunmadığını hatırlatalım.