Nfinity Games - Facebook aracılığıyla dolandırılmayın!

Sakın bu oyuna gelmeyin!

Nfinity Games - Facebook aracılığıyla dolandırılmayın!

İnsanların internette yoğunlaşması ve maddi işlerini de internet üzerinden yapması ile dolandırıcılarda sanal ortamda insanları dolandırmak için her türlü yolu deniyorlar. Bu yöntemlerden biri de Facebook yoluyla oluyor. Kullanıcının hesabını çalan hırsızlar, hesabın sahibinin arkadaşlarından kontör ya da para talep ediyor.

Dolandırıcıların hackledikleri hesabın arkadaşlarını dolandırdıkları son yöntem ise Teknosa hediye çeki ile oldu. Hırsız, çalınan hesabın arkadaşlarına, “Teknosa’dan hediye çeki göndereceğim telefonunu verir misin?” diyor ve aldığı telefona mesaj gidiyor. Eğer o mesaja EVET yazıp yollanırsa, cevaplayan kişiye 44 TL ücret kesiliyor.
Kurbana arkadaşıymış gibi, “Teknosa’dan hediye çekiliş bileti dağıtıyorum senin telefonun faturalımıydı yoksa? Numaranı yazar mısın? Gönderdim EVET de cevapla. Reklam mesajıdır tamamen ücretsizdir hemen EVET de cevapla söz bir şey olursa sorumluluk bana ait.” diyor.

1500578473_cats.jpg

Sonra kurban mesajı cevaplıyor ve yüklü fatura ile karşı karşıya kalıyor. Dolandırıcı, tekrar tekrar evet demesi için kurbanları ikna ediyor ve her “evet” onlara 44 TL olarak faturalarına yansıyor.
Böyle bir durumda hesap sahibi Facebook hesabında Ayarlar < Güvenlik ve Giriş yaptığın yerler bölümünden dolandırıcının IP adresini alarak savcılığa şikayette bulunabilir.




Aşağıda Şikayet Var sitesine bu konuyla ilgili olarak yazılan şikayetlerin bazılarını inceleyebilirsiniz.

Pb.nfinitygames.com Mikro Ödeme İle Yapılan Sipariş İptal Edilmiyor!
Tuğba Ç. | 13 Şubat 2014 13:10
Benim bir akrabamın Face'mi ele geçirip oradan bana o kişiymiş gibi konuşup bu bilgilerle numaramı isteyip sms attılar. 5523 de 11.02.2014 19:03 de geldi, dedim burada bir tutar yazıyor dedim karşı tarafta reklam mesajıdır canım tamamen ücretsizdir bir şey olursa ben vereceğim söz hemen EVET de cevapla dedi, bende karşı taraf tanıdığım akrabam olduğu için cevapladım.

5 dakika geçmeden Face'nin ele geçirildiğini duydum lütfen yardım edin. Şimdi yanlışlıkla 168 gibi bir tutarı gereksiz yere ödemek istemediğim için gereğini sizin tarafınızdan yapılmasını arz ediyorum.

Pb.nfinitygames.com Tarafından Yanıltıldım!
Mahmut B. | 14 Kasım 2014 11:00
Arkadaşlar bende bu gün bu oyuna geldim. Bir arkadaştan messengerdan mesaj geldi telefon numaranı yaz Teknosa'dan indirim çeki yollayayım diye bende arkadaşa güvendim yazdım. Mesaja evet yaz dedi yazdım ikinci defa yine evet yaz dedi bu defa şüphelendim yazmadım. Faturama baktım uçmuş.

Pb.nfinitygames.com Arkadaşımın Facebook Hesabına Girip Paramı Aldı.
Aysegul K. | 05 Kasım 2014 10:11
Arkadaşımın Facebook hesabını ele geçirip gönderdiği mesaja evet yazmamı isteyerek 84 liralık bir ödeme yaptırdılar. Bu faturayı ödemeyi reddediyorum ve firma hakkında gereğinin yapılmasını istiyorum.

Pb.nfinitygames.com Çalıntı Facebook Hesabından 7979 İle Sms Onayı İstendi
Süheyla A. | 18 Kasım 2014 09:00

Arkadaşım Facebook hesabını çaldırmış, mesajında sana hediye gönderiyorum, içeriğine bakmadan onayla yazılıydı. 7979'dan SMS geldi ve arkadaşım zannettiğim için onayladım. Sonra küfür etmeye başladı. O zaman hesabın başkasının kullanımında olduğunu anladım. Avea müşteri hizmetlerini aradım, onay vermişsiniz iptal edemeyiz dedi. Haksız kazanç elde edildi. İptal için 7979'a SMS attım, destek sayfasından e-posta da gönderdim, 3 pay ödeme işlemi için hiçbir yanıt gelmedi. Paramın tamamen iadesini istiyorum.