Samsung'dan yüksek çözünürlüklü AMOLED tablet!

Samsung, AMOLED ekranlı bir tablet hazırlığı yapıyor.

Samsung'dan yüksek çözünürlüklü AMOLED tablet!

Ocak ayında düzenlenen CES 2014'te Galaxy Tab Pro ve Galaxy Note Pro ailesine mensup farklı ekran boyutlarına sahip tablet tanıtımları gerçekleştiren Samsung, halihazırda Android dünyasının bir numaralı tablet üreticisi olsa da, Apple ile arasında hala ciddi bir fark var. Üst sınıf tabletleri birçok ülkede satışa sunan Güney Koreli ücreti ayrıca giriş ve orta seviye iddialı tablet modellerle de rekabete dahil oluyor.

Samsung'un 2014 tablet planlaması sadece bunlarla sınırlı değil. Galaxy S ve Galaxy Note akıllı telefon serisinde AMOLED ekrana yer veren şirket ilk ve tek AMOLED ekranlı tableti ise 2011 yılında duyurmuştu. Galaxy Tab 7.7 ile AMOLED ekranı tabletlere taşıyan Samsung bu yıl daha iddialı bir çözümle bir kez daha tüketicilerin huzuruna çıkmaya hazırlanıyor.

1394895623_samsung-galaxy-tabpro-10.1-hands-on-001.jpg

Samsung ile yakın ilişkiler içerisinde olan ve bu noktada güvenilir bir kaynak olarak gösterilen SamMobile sitesinde yer alan habere göre Samsung, SM-T800 kod adına sahip yeni bir tablet hazırlıyor.

SM-T801 ve SM-805 tabletin 3G ve Wi-Fi modellerini temsil ederken, 10.1-inç ekrana sahip tablette 2.560 × 1.600p çözünürlüklü Super AMOLED ekran yer alacak. Android 4.4.2 KitKat işletim sistemine sahip tablette Samsung'un son dönemde üst sınıf cihazlarda yer verdiği TouchWiz Magazine kullanıcı arayüzü yer alacak. Söz konusu tablette ayrıca Galaxy S5'te yer verilen Ultra Güç Tasarruf Modu da bulunacak.