Sanal olarak bütün cihazlara tek bir ekrandan ulaşan ilk platform: Circuit

İletişim yazılım ve hizmetleri üreticisi Unify, WebRTC tabanlı yeni ürünü Circuit’ı duyurdu.

Sanal olarak bütün cihazlara tek bir ekrandan ulaşan ilk platform: Circuit

İnternet tarayıcısı üzerinden kolayca ses, video, masaüstü ekran paylaşımı yapmayı sağlayan yeni bir standart olan WebRTC (Web Real Time Comminucations), gerçek zamanlı iletişimin kısaltması. WebRTC, kullanıcılara herhangi bir kurulum ihtiyacı olmadan, PC veya istedikleri mobil cihaz üzerinden erişecekleri internet tarayıcı üzerinden kolaylıkla kullanım sağlayan, özellikle internet ve mobilitenin ön planda olduğu Y kuşağının ihtiyaçlarını karşılayan yeni bir teknoloji standardı.

Çalışan verimliliğini %66 oranında artıyor

Disruptive Analysis 2014 Edition WebRTC araştırmasına göre, 2019 yılına kadar WebRTC destekleyecek mobil cihaz sayısı, 6 milyar olacak. Elde edilen sonuçlara bakıldığında, kullanıcı deneyimi ve alışkanlıklarında cihaz bağımsız sürekliliğinin sağlanması; çalışan verimliliğini %66,  ekipler arası iletişimi %59, BT birimlerinin teknoloji yönetimini %53, veri giriş ve güvenliğini de %51 artıyor. WebRTC tabanlı Unify’ın yeni iletişim platformu Circuit, kullanıcı deneyimine verilen hassasiyetle iki yılı aşkın süredir Y kuşağının da içinde olan 1.000’den fazla beta kullanıcısının deneyimleri dikkate alınarak tasarlandı.

1421368111_unify-turkiye-ulke-muduru-erda-tutuncuoglu.jpg

Circuit ile bütün cihazlara tek bir ekrandan ulaşılabilmek mümkün

Son yıllarda kullanımı artan akıllı telefon ve tabletlerin kullanıcı beklentilerini üst düzeye çıkardığını belirten Unify Türkiye Ülke Müdürü Erda Tütüncüoğlu, “Kullanıcılar, keyif alacakları cihazları, uygulamaları tercih ediyorlar ve iletişim artık ses, chat, video gibi farklı kanallar kullanılarak gerçekleştiriliyor. Çalışanlar ise eskiye oranla çok daha fazla hareket halinde. Dünyanın en büyük iletişim yazılımları ve servisleri sunan şirketlerinden Unify olarak, kullanıcı ihtiyaçları ve tercihleri ile ilgili geniş bir araştırmayı da içine alan iki yılı aşkın bir geliştirme sürecinin sonucunda Circuit’ı tasarladık. Gelecek neslin iletişim ve iş birliği platformu Circuit, kullanıcıların sanal olarak bütün cihazlara tek bir ekrandan ulaşabildiği ilk platform. Sosyal yazılım, iş uygulamaları, görüntü, yazışma, analitik ve geleneksel sesli iletişimi içine alan bu uygulama, sanal olarak her kanalda bilgi ve veriyi bir araya getirerek tümleşik iletişimin vaatlerinden öteye geçmek için tasarlandı.” dedi. 

Kullanıcılar, keyif alacakları cihaz ve uygulamaları tercih ediyorlar

Circuit’ın özellikle son yıllarda kurumların ve bireylerin haberleşme alışkanlıkları üzerinde sürdürdükleri kapsamlı bir araştırmanın ve çalışmanın sonucu olduğuna dikkat çeken Tütüncüoğlu, “Güvenli ve dinamik işbirliğini güçlendiren, geliştiren yeni bir iletişim ve işbirliği platformu olan Circuit, iş süreçlerinde sorunsuz entegrasyona ve adaptasyona odaklı, kullanıcı dostu ve tek bir arayüz olarak tasarlandı. Beta kullanıcıları, Circuit’in günlük işlerinde oldukça olumlu etkisi olduğunu bildirdi. Circuit’i günlük hayatlarımızda ekipçe kullanmaya başladık ve iş akışlarındaki pozitif etkisini bizzat deneyimledik. Ülkemizdeki kullanıcıları da Circuit’i ücretsiz olarak deneyimlemek üzere www.yourcircuit.com adresine davet ediyoruz.” bilgisini aktardı.