Symbian bu yaz son kez sahne alacak!

Bir döneme damgasını vuran ve aynı dönem içerisinde Nokia'nın bir numaralı telefon üretici olmasını sağlayan Symbian bu yaz son defa raflarda yer alacak.

Symbian bu yaz son kez sahne alacak!

1997 yılında mobil dünyasında boy göstermeye başlayan ve asıl çıkışını ise Nokia ile yapan Symbian işletim sistemi, özellikle Android’in mobil dünyasında hakimiyetini ciddi oranda arttırmasıyla gün geçtikçe kan kaybetmeye başladı. Son olarak Symbian işletim sistemine sahip 808 PrueView modelinin duyurusunu gerçekleştiren Nokia, ne yazık ki işletim sisteminin artık ilgi görmemesi sebiyle telefon satışında da bekleneni veremedi. Nokia daha sonra yaptığı açıklamada 808 PrueView modelinin Symbian ile oluşturdukları son telefon olduğunu resmi olarak açıklamıştı.

1371122242_nokiasymbianbellesmartphones.jpg

İşletim sistemi popülerliğini kaybetmiş olsa da bu yıl şu ana dek Symbian ile çalışan 500 bin telefon satışına ulaşıldı. Windows Phone platformuna geçen Nokia, bundan sonraki süreçte ağırlığını bu platforma vermiş ve Symbian’ı bir nevi kaderine terk etmişti. 7 yıl boyunca Symbian ile çalışan telefonlar oluşturan Nokia kodlama işleminin uzun sürmesi (22 ay) ve işletim sisteminin artık tercih edilmiyor olması sebebiyle bu yaz döneminde son defa Symbian ile çalışan telefonları satışa sunacak. Telefonların şu süreçte pek ilgi görmemesi bekleniyor.