Tarayıcı tabanlı %100 yerli yapım online multiplayer rol yapma oyunu Monster MMORPG

MonsterMMORPG hiçbir eklenti veya indirme gerektirmeden sadece tarayıcınız aracılığıyla oynayabildiğiniz ücretsiz canavar oyunudur.

Tarayıcı tabanlı %100 yerli yapım online multiplayer rol yapma oyunu Monster MMORPG

MonsterMMORPG hiçbir eklenti veya indirme gerektirmeden sadece tarayıcınız aracılığıyla oynayabildiğiniz ücretsiz canavar oyunudur. Oyun sistematik olarak Pokemon oyunlarına benzemektedir. Oyuna kayıt olurken haritalar üzerindeki karakter resminizi ve başlangıç canavarınızı seçiyorsunuz. Her iki seçimi de daha sonra kontrol panelinizden istediğiniz kadar değiştirebilirsiniz. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra sistem sizi otomatik olarak oyun sayfasına yönlendiriyor. Oyun sayfası ilk etapta biraz karışık ve anlaşılması zor gelebilir fakat her türlü bilgi detaylı biçimde size sunuluyor.

1407523233_img20140808213007.jpg

Oyun sayfasında temel olarak harita ekranını kullanıyoruz. Harita üzerinde yürümek için w,a,s,d veya klavye üzerindeki ok tuşları veya ekrandaki yön tuşlarını kullanabilirsiniz. Haritadaki çimenler veya özel yeryüzü şekilleri (su, bulut yüzeyi vb.) üzerinde vahşi canavarlar ile karşılaşıyorsunuz. Bu canavarlar ile savaşmayı tercih edebilir veya kaçmayı deneyebilirsiniz. Savaştığınız canavarlara hasar verdikten sonra Canavar Topu fırlatarak vahşi canavarı yakalamayı deneyebilirsiniz. Savaşı kazanmanız durumunda tecrübe puanı (EXP) ve altın kazanıyorsunuz. Tecrübe puanı ile canavarlarınız seviye atlarken altın ile marketten eşya satın alabilir veya başka oyuncularla alışveriş için kullanabilirsiniz. Oyunda çok gelişmiş bir ticaret sistemi bulunmaktadır. Başka oyunculara eşya ve canavar satışı yapabilirsiniz veya canavarlarınızı takaslayabilirsiniz.

1407523264_img20140808213123.jpg

Takımınızda en fazla 6 adet canavarı aynı anda bulundurabilirsiniz. Sayı 6’yı geçtiğinde canavarlarınız otomatik olarak deponuza aktarılır ve deponuzdaki canavarlarınızı Canavar Merkezi binasına giderek takımınıza ekleyebilirsiniz. Ayrıca canavarlarınızın baygın duruma gelmesi durumunda iyileştirmek için eşya kullanabilir veya canavarlarınızı Canavar Merkezi binasında iyileştirebilirsiniz.

1407523290_img20140808213057.jpg

Oyunda pek çok farklı özelliğe sahip eşya bulunmaktadır. Örnek olarak iyileştirme eşyaları, saldırı ve savunma arttıran eşyalar veya seviye atlatan eşyaları söylebiliriz. Ayrıca oyunda canavarlar sınıflara (7 adet sınıf) ve türlere (çimen, zehir gibi 18 adet) ayrılmıştır. Sınıf ve türlerine göre birbirlerine üstünlük sağlarlar ve çeşitli özellikler elde ederler. Her türün birbirine verdiği hasar katsayıları bulunmaktadır ve bu katsayıları türler tablosundan görebilirsiniz veya canavarların detayları sayfasında başka türlerden aldıkları hasar katsayıları yazmaktadır.

1407523313_img20140808213036.jpg

Oyunda toplam 1.800’den fazla Canavar, 200’den fazla yetenek, 100’den fazla doğa ve 3.000 adet saldırı bulunmaktadır. Canavarların listelendiği MonsterDex sayfası pek çok filtreleme ve arama özelliğine sahiptir. Bu sayede istediğiniz canavarı kolayca bulabilirsiniz. Ayrıca her canavara ait özel canavar detayları sayfası bulunmaktadır ve bu sayfada canavara ait detaylara bakabilirsiniz. Her canavar ele geçirildiğinde 3 adet yetenek kazanmaktadır. Yetenekler pasif olarak savaşlarda etki göstermektedir. Ayrıca her canavar gerek seviye atlayarak gerekse eşya kullanılarak 10’larca farklı saldırı öğrenebilmektedir. Fakat aynı anda en fazla 4 adet saldırıyı canavarınız bilebilir. Saldırıların 10’larca farklı etkileri bulunmaktadır. Örneğin düşmanı yakma, zehirleme, felç etme gibi. Bütün bu gelişmiş unsurlar bir araya gelerek oyunu tam bir strateji oyununa dönüştürmektedir.

1407523400_img20140808213304.jpg

Oyunla bütünleşmiş sohbet ekranı, kullanıcılar arası özel mesajlaşma sistemi, en iyi oyuncular sıralama sistemi, oyuncular arası canlı savaş sistemi (live PvP), bilgisayar tarafından kontrol edilen eğitmenler ile savaş sistemi oyunun bazı özellikleridir. 

1407523373_img20140808213223.jpg

Oyunda toplam 520 adet harita bulunmaktadır ve 3 sınıf harita vardır. Bunlar mağara, yeryüzü ve NPC liderlerle savaşacağınız Arena’lar. Haritalar 18 adet farklı bölgeye ayrılmışlardır ve sırayla bölgeler arası zorluk seviyesi artmaktadır. Her bölgede 1 adet Arena ve 3 adet şehir bulunmaktadır. Şehirlerde Market ve Canavar Merkezi binaları mevcuttur. Bölgelerin en son şehrinde ise Arena Lideri ile savaşarak rozetinizi elde etmeye çalışırsınız.  Çok sayıda harita olduğu için oyuna entegre yapay zeka unsuru olan yol bulma özelliği ile kolayca haritalar arası yolculuk yapabilirsiniz. Ayrıca haritaların listelendiği harita sayfası ile hedef haritanızı belirleyebilirsiniz.

1407523343_img20140808213327.jpg

520 adet haritası, 1.800’den fazla farklı özel Canavarı, gelişmiş oyun mekanikleri, hızlı oyun sunucusu, hileye karşı yüksek seviye koruma sistemleri, oyuncular arası interaktif etkileşimleri ve özel etkinlikleri ile MonsterMMORPG oyunu size oldukça keyifli bir oyun deneyimi yaşatacaktır. Monster MMORPG oyunu piyasadaki nadir Pokemon severlere yönelik çıkartılmış resmi ve tüm hakları saklı oyunlardan birisidir.

Oyunun adresi: http://www.monstermmorpg.com

Ek olarak MonsterMMORPG oyununun alt yapısını kullanan kardeş oyun PokemonPets oyunu bulunmaktadır. PokemonPets oyununda orijinal Pokemon karakterleri, orijinale yakın Pokemon saldırıları, orijinal Pokemon doğaları ve daha pek çok size eski anılarınızı hatırlatacak orijinal Pokemon öğeleri ile keyifli bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. PokemonPets oyunu fan yapımıdır ve resmi değildir. Nintendo resmi bir online Pokemon oyunu yapmadığı ve Pokemon severler tarafından yoğun istek olduğu için PokemonPets oyunumuz tamamıyla ücretsiz olarak Pokemon fan’larının hizmetine sunulmuştur. Eğer eski anılarınızı tazelemek ve online bir Pokemon MMO RPG oyunu oynamak istiyorsanız Pokemon Pets oyununu deneyebilirsiniz.

Oyunun adresi: http://www.pokemonpets.com