Yeni iPhone modelleri ne kadar RAM'e sahip olacak?

Apple iPhone 8, iPhone 7s Plus'da 3GB RAM olacak. Peki ya iPhone 7s modelinde?

Yeni iPhone modelleri ne kadar RAM'e sahip olacak?

Yakında çıkacak olan 2017 Apple iPhone modelleriyle ilgili çeşitli söylentiler gelmişti. Öncelikle, akıllı telefon modelinin 12 Eylül'de Apple Watch Series 3 ile birlikte açılacağını öğrendik. Apple iPhone 7s, Apple iPhone 7s Plus ve Apple iPhone 8'in ön siparişleri 15 Eylül’de satışı ise 22 Eylül'de gerçekleşecek.

Başka bir söylentide ise onuncu yıldönümü iPhone'unun (Apple iPhone 8 olarak anılacaktır) temel modelinin 64GB dahili depolama alanı ile birlikte geleceği yönündeydi. Orta sınıf sürümü 256GB'lık depolama kapasitesine sahip olacak ve üst seviye birimi 512 GB'lık bir dahili depolama kapasitesi olacak. Dün New York Times'da 64GB'lık iPhone 8 modelinin 999 $ fiyatla satılacağı belirtildi. Bütün yaz boyunca bu modelin 1.000 $ ve daha yukarı fiyatlarla satışa sunulacağını duymuştuk.

İddiaya göre iPhone 8 için yapılan bu 64GB Flash bellek yongası SanDisk tarafından üretildi. SanDisk tarafından iPhone 8 için 64GB ve 256GB'lık NAND Flash bellek birimlerden bazılarını ürettiği söyleniyor. Toshiba'nın da benzer bileşenleri sağladığı düşünülüyor. Bu arada, raporlar Samsung ve SK Hynix'den 512GB modül ürettiğini iddia ediyor.

 1503566857_iphone-8-64gb.jpg

En yeni söylenti, 2017 iPhone modellerinde RAM miktarıyla ilgili oldu. KGI Securities'in güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple iPhone 8 ve Apple iPhone 7s Plus 3GB RAM’e sahip olacak. Apple iPhone 7s 2GB RAM ile gelecek. Üst özellikli Android telefonların içinde 4GB ila 6GB arasında RAM bulunduğunu göz önüne alarak, düşük RAM miktarının iOS kullanıcıları için bir handikap olup olmadığını merak edebilirsiniz. Ancak gerçek şu ki, karşılaştırma yapamazsınız, çünkü iOS çoklu görev için Android'in ihtiyaçlarına göre daha düşük bir RAM miktarı gerektiriyor.

Buna ek olarak, Kuo, üç 2017 modelinin DRAM aktarım hızlarının iPhone 7 hızından %10 ila %15 daha hızlı olacağını söylüyor. Analist, bunun yeni modellerde AR performansını artırmak için yapıldığını söylüyor.