YouTube'un iOS uygulamasına sanal gerçeklik desteği geldi

iPhone ve iPad kullanıcılarına YouTube üzerinden sanal gerçeklik desteği.

YouTube'un iOS uygulamasına sanal gerçeklik desteği geldi

iOS kullanıcıları YouTube için küçük bir güncelleme aldı. Yeni güncelleme ile YouTube iOS uygulaması VR kulaklık ve Google karton desteğine sahip oldu. Android kullanıcıları bu özelliği zaten aylardır kullanıyordu ancak iOS kullanıcıları bu güncelleme ile sahip olacak.

Artık iPhone ve iPad üzerinden 360 derecelik VR videoyu herhangi bir video üzerinde bulunan Google Cardboard ikonuna tıklayarak izleyebilecek. iOS ile uyumlu Google Cardboard’ın (Google Karton) bir versiyonu geçen yıl piyasaya sürülmüştü.

1463549851_youtube-cardboardvr.jpg

Google’ın bu desteği ilk olarak kendi mobil işletim sistemi Android’e vermesi hiç de şaşırtıcı değil. Ama Apple’ın da kendi VR teknolojisi üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bunun için VR ve AR uzmanlarından oluşan bir ekip kurduğu ve bu ekibin Microsoft ve Lytro gibi şirketlerin çalışanlarından olduğu iddia ediliyor.

Apple 2013 yılında VR kulaklık için patent başvurusu yapmıştı. Apple Store’da şubat ayında yer alan ilk VR kulaklık View-Master Virtual Reality Starter Pack ise 29.95 dolar fiyat etiketine sahip.