Apple açıkladı! İstanbul koronavirüste New York’un hemen ardında!

Apple koronavirüs tedbirleri kapsamında kentlerde yaşanan hareketlilik verilerini raporlaştırdı. İstanbul hemen New York’un ardında yer aldı.

İlk olarak Çin’de ortaya çıkan koronavirüs salgınının merkezi bir süre sonra Avrupa olmuştu. İtalya ve İspanya’yı kasıp kavuran salgın şimdi de Amerika’yı dize getirdi. Lakin Amerika’daki ölüm ve vakaların büyük bir çoğunluğu tek bir şehirde ortaya çıktı New York!

Apple hareketlilik verilerini raporlaştırarak koronavirüs sürecinde en çok hareketliliğin hangi şehirlerde olduğunu açıkladı. Bu rapor dünyanın dört bir yanındaki mega kentlerdeki hareket ortalamaları düzenlenerek ortaya çıkarıldı. Rapora Türkiye’den dahil edilen şehir ise sizlerin de tahmin edebileceği üzere İstanbul oldu.

Apple’ın haritalar uygulaması üzerindeki verilerden düzenlenen raporda virüs öncesindeki hareketlilik endeksi 100 olarak kabul edildi. Böylece hali hazırda hareketliliğin ne kadar azaldığı da ortaya çıkmış oldu.

Tabi ki burada şunu unutmamak gerekiyor. Apple’ın açıkladığı bu istatistikler Android kullanıcılarını kapsamıyor. Dolayısıyla sapmalar söz konusu olabilir. Lakin gerçekten de İstanbul sokaklarına baktığımızda hareketliliğin öyle aman aman azaldığını görmüyoruz. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri İstanbul’un da yer aldığı o listeye başbaşa bırakalım.

Az önce de belirttiğimiz üzere. Salgın öncesi endeks 100 olarak kabul edilmiş. Dolayısıyla salgın sonrası bir şehirde hareket oranının 50 olması, araç ya da yaya trafiğinin yarı yarıya azaldığı anlamını taşıyor.

İşte virüs salgını sonrası hareketliliğin azaldığı mega şehirler

Popüler Haberler