Koronavirüs kabusu bitmedi! Evlerde ücretsiz test dağıtımına başlanıyor!

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti, vakaların arttığı ve evde yapılan testlerin maliyetinin bireylere düştüğü bir yazın ardından bir kez daha ücretsiz Kovid-19 testleri dağıtacak.

25 Eylül pazartesi gününden itibaren her hane, Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı'nın (HHS) sitesi COVID.gov aracılığıyla dört ücretsiz COVID-19 testi talep edebilecek. HHS, daha önce dağıtılan testlerin burada gösterilen uzatılmış son kullanma tarihlerine sahip olduğunu belirterek, testlerin 2023 sonuna kadar kullanılması amaçlanıyor.

Ücretsiz COVID-19 testleri sağlamaya yönelik önceki program, halk sağlığı acil durumunun sona ermesinin ardından Mayıs ayında durdurulmuştu. O dönemde hükümet stoklarını yenilediğini iddia ediyor. Ancak şu anda 600 milyon dolar COVID-19 testlerinin üretimine gidiyor ve ardından evde kullanım için 200 milyon dolar satın alınıyor.

Koronavirüs kabusu bitmedi! Evlerde ücretsiz test dağıtımına başlanıyor!

HHS Sekreteri Xavier Becerra, Washington DC'deki bir etkinlikte COVID-19 güçlendiricisini alırken ücretsiz testleri ve daha fazla yatırımı duyurdu. Becerra yaptığı açıklamada, "Bu kritik yatırımlar, ülkemizin evde yapılan hızlı Kovid-19 testleri üretim seviyelerini güçlendirecek ve virüsün yayılmasının azaltılmasına yardımcı olacak." dedi.

ABD genelinde Kovid-19 vakaları aylardır süren düşüşün ardından temmuz ayı başlarında artmaya başladı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 3-9 Eylül haftasında hastaneye başvuruların %7,7 artarak 20.538'e, Kovid-19 kaynaklı ölümlerin ise %4,5 artarak %2,3’e yükseldiğini bildirdi.

Ani yükselişin başlamasından iki aydan fazla bir süre sonra HHS virüsün "bittiği" yönündeki ortak duyguyu karşı harekete geçti.

Ay'ın bilinmeyen bölgesine inen Hindistan'dan flaş paylaşım! İşte uzaylılar
Elon Musk beynimize çip takmaya hazırlanıyor
Popüler Samsung modeli OneUI 6.1 güncellemesi aldı
Sonraki Haber