Uzay hakkında 20 inanılmaz gerçek!

Uzay elastike bir dokuya mı sahip? Uzay durmadan genişlemeye devam mı ediyor? Uzay hakkında az bilinen 20 inanılmaz gerçeği sizler için derledik.

Fezâ yanı çoğumuzun bildiği adı ile Uzay, Dünya’nın atmosferi dışında ve diğer gök cisimleri arasında yer alan, gök cisimleri hariç, evrenin geri kalan kısmındaki sonsuz olduğu düşünülen boşluktur. Yapılan araştırmalara göre Uzayda ortalama sıcaklık -270 °C, mutlak sıfır noktası ise -273 santigrat derecedir.

Atmosfer ile uzay arasında kesin bir sınır bulunmamaktadır, ancak hepimizin bildiği gibi Dünya’nın atmosferi yukarı doğru çıkıldıkça incelmektedir.

Mutlaka hayatınız boyunca en az bir kere düşünmüşsünüzdür; Uzayda kaç galaksi var? Kaç gezegen var? Neden hepsini göremiyoruz? Gördüklerimizin çoğuna neden ulaşamıyoruz? Ulaşsak nelerle karşılaşacağız? vs vs...

Uzayda tahminen milyarlarca galaksi bulunmaktadır. Bu tahmini galaksilerin içinde tahminen milyonlarca sistemler, gezegenler ve astroitler bulunmaktadır. İnanılmaz değil mi? Bunları düşününce büyük Dünyamız nasıl da gözümüzde küçülüyor.

Size daha ilginç birşey söyleyeyim; mesela Albert Einstein’ın görelilik teorisine göre uzay elastike bir dokuya sahiptir. Cisimlerin bu elastike dokuyu bükmelerinden dolayı yerçekiminin olduğunu ileri süren kuramdır. Uzay’da zaman kavramı yoktur. Zaman, bizim algılarımızla yarattığımız bir kavramdır. Dilerseniz Uzaya dair bu ve bunun gibi, okuduğunuzda oldukça şaşıracağınız 20 gerçeği gelin hep birlikte inceleyelim.

İşte Uzay hakkında 20 inanılmaz gerçek;

Popüler Haberler