2000-3000 TL arasındaki en iyi laptop modelleri - Şubat 2020

Şubat ayı güncel fiyatlara göre piyasada 2000 - 3000 TL arasında satılan en iyi laptop modellerini sizler için sıraladık.

Dizüstü bilgisayar ya da laptop olarak isimlendirilen teknolojinin en önemli ürünlerinden biri olan ve insanoğlunun yaşantısını tamamen değiştiren ürünler, taşınabilir bir tasarıma sahip, genellikle ekran ve klavyeden meydana gelen kişisel bilgisayarlar olarak tanımlanabilirler. Dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlarda yer alan klavye, fare ve ekran gibi bileşenlerin tek bir parçada toplanmış hali olarak da tanımlanabilirler. Dizüstü bilgisayarlar bünyelerinde şarj edilebilir bir batarya bulundururlar. Tasarım olarak masaüstü bilgisayarlara göre oldukça küçük boyutlara sahiptirler. Taşınabilir olmaları açısından kullanıcılarına birçok avantaj sağlayan dizüstü bilgisayarlar masaüstü bilgisayarlara göre tercih edilme oranları daha yüksektir.

İlk portatif DOS bilgisayar 1985 yılında Siemens Nixdorf tarafından üretilmiştir. Homecomputer olarak isimlendirilen  ev bilgisayarı olarak ilk bilgisayar ise Commodore 64 SX olarak 1984 kullanıcılara sunuldu.

Teknolojinin gelişimine bağlı olarak teknoloji şirketleri dizüstü bilgisayar modellerinin gelişim hızlarını hiç düşürmeden devam ettirmeye devam ediyorlar. Bu nedenle dizüstü bilgisayarlar günümüzde en çok ilgi gören teknoloji ürünleri arasında kendine yer bulmayı başarmıştır.

Masaüstü bilgisayarlara alternatif olarak üretilen dizüstü bilgisayarların üretimlerindeki asıl amaç daha kolay taşınabilir bilgisayarlara ihtiyaç duyulmasıydı. İlk defa 1983 yılında dizüstü bilgisayar terimi NEC UltraLite ve Compaq LTE model bilgisayarlar için kullanılmıştır.

Laptop olarak isimlendirilen dizüstü bilgisayarlar İngilizce (diz-üstü) sözcüklerinden türetilmiştir. Piyasaya sürüldükleri ilk zamanlarda oldukça pahalı olan dizüstü bilgisayarlar ilk olarak iş adamları tarafından kullanılmaya başlanmış, yıllar geçtikçe üretim maliyetlerinde yaşanan ucuzlaması ile dizüstü bilgisayarlar birçok kullanıcı tarafından evlerde de kullanılmaya başlanmıştır.

2000’li yılların başında kullanıcıların performansı daha yüksek dizüstü bilgisayarlara sahip olma isteği ile teknoloji şirketleri daha performanslı dizüstü bilgisayar modelleri üretmeye başladı. Laptop (dizüstü bilgisayar) olarak adlandırılan ürünler insanların yanlarında rahat bir şekilde taşıyabildikleri ürünler olmaları sebebi ile zamanla notebook olarak isimlendirilmeye başlanmıştır.

Masaüstü bilgisayarlar piyasaya sunuldukları ilk zamanlarda dizüstü bilgisayar modellerine göre çok daha performanslı olmalarına rağmen günümüzde artık dizüstü bilgisayarlar da masaüstü bilgisayar performanslarını kullanıcılarına sunabiliyor. Kullanıcılara sunuldukları ilk zamanlarda oldukça yüksek fiyatlardan satılan dizüstü bilgisayarlar günümüzde çok daha geniş bir kesimin erişebileceği fiyatlarda sunulmaktadır.

İşte Şubat ayı güncel fiyatlara göre piyasada 2000 - 3000 TL arasında satılan en iyi laptop modelleri;

Popüler Haberler