Yeni iPad şarj canavarı çıktı!

Apple'ın yeni iPad'ı derinlemesin test edildi: sonuç...

Apple'ın yeni geçtiğimiz haftalarda çıkarttığı yeni iPad'i piyasaya yayılmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de de satışa sunulan yeni iPad'in ilginç test sonuçları günden güne artıyor.

İşte elimize ulaşan o ilginç test ve raporlarından bir tanesi de yeni iPad'in şarjı hakkında. Displaymate Technologies'den Dr. Raymond Soneira 'nın iddaasına göre yeni iPad'i sarj etmek için bıraktığınızda dolu uyarısı verdikten sonra tekrar şarja taktığınızda neredeyse 1 saate yakın daha şarj edilebildiği ileri sürülüyor.



%100 doluluk oranının ardından
10 watt daha şarjı emerek kendisine çeken iPad hakkında şarj canavarı lakabı şimdiden takıldı bile. Apple'ın yeni iPad üzerinde Retina ekrana ve yeni işlemciye güç vermek için , iPad 2'nin pilinin boyutunu ve çıkış gücünü yüzde 70 artırarak yeni iPad'e koydmuştu.

Dr. Soneira işte yeni iPad'in şarj durumu hakkında şunları söledi, "yeni iPad'in bataryası daha büyük olduğu için bataryanın dolması da iki kat uzun sürüyor. En verimli kullanım için, batarya yüzde 100 dolu ibaresinin ardından bir saat daha şarja devam etmek gerekiyor" dedi.

*Ekran parlaklığının kısılmasının yeni iPad'de şarj performansını etkilediğini hatırlatalım.
HP Pavilion dm4 Beats™ Türkiye'de ilk Bimeks'te satışa sunuluyor
MacBook'lara retina ekran geliyor
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber