2022'de satın alabileceğiniz en az radyasyon yayan akıllı telefonlar!

Günlük yaşantımızın olmazsa olmazı haline gelen akıllı telefonlarımızın yaydığı zararlı sinyaller olan SAR'dan haberiniz var mıydı? En düşük SAR değerine sahip akıllı telefonları sizler için bir araya getirdik!

Cep Telefonları İçin Özgül Soğurma Oranı (SAR): Sizin İçin Ne Anlama Geliyor?

Cep telefonları (ve diğer kablosuz cihazlar) için bildirilen maksimum Özgül Soğurma Oranı (SAR) değerlerinin anlamı hakkında önemli ölçüde karışıklık ve yanlış anlama vardır. SAR, vücut tarafından ölçülen kaynaktan (örneğin bir cep telefonu) RF (radyofrekans) enerji soğurma hızının bir ölçüsüdür.

Mobil cihazların çalışırken yaydıkları ve insan vücudunun emdiği radyasyon değeri her cihazda farklılık gösteriyor. Bu değerlerin ABD ve Avrupa Birliği Konseyi tarafından iki farklı kabul edilebilir sınırı mevcut.

ABD Federal İletişim Komisyonu’na göre, vücut için 1 gr doku üzerinde yapılan ölçüm dikkate alındığında 1.6 W/Kg SAR seviyesine sahip telefonlar güvenli kabul edilmektedir. Diğer yandan ise Avrupa’da, devlet kurumları telefonun SAR değerinin 10 gr doku üzerinde yapılan ölçüm dikkate alındığında 2 W/kg’dan düşük olmasını yeterli bulmaktadır.

Özet ile Amerika'da 1.6 W/kg, Avrupa'da 2W/kg SAR değeri ve bu değerlerin altındaki SAR seviyeleri güvenli kabul edilir. Ülkemizde ise geçerli olan SAR değerleri Avrupa Birliği Konseyi tarafından belirlendiği için akıllı telefonlardaki SAR değerinin 2 W/kg’dan düşük olmasını yeterli bulmaktadır.

Popüler Haberler