Bitcoin ile birlikte tüm kripto piyasası yükselişte! Toparlanma işareti mi?

Bitcoin'in piyasa değeri, geçtiğimiz gün, 24 saat içinde 40 milyar dolar piyasadan ayrıldığı için 1 trilyon doların altına düşmüştü. Bugün ise Bitcoin ile birlikte tüm kripto piyasası toparlanmaya başladı!

Genel kripto piyasasının 1 trilyon dolarlık piyasa kapitalizasyonunu yeniden kazanmasıyla sonuçlanan kısa vadeli bir ralli yaşanmıştı. Çok geçmedi ki, geçtiğimiz günlerde kripto sektörü sermaye çıkışlarına neden olan küçük bir geri çekilme yaşadı. Bitcoin ( BTC ) fiyatının 20.000'li seviyelere düşmesi ile kripto piyasasında 24 saat içinde 40 milyar dolar çıkış gerçekleşti. Ancak bugün Bitcoin'in yükselmesi ile kripto piyasası yeniden toparlanıyor.

Bitcoin ile birlikte tüm kripto piyasası yükselişte! Toparlanma işareti mi?

CoinMarketCap verilerine göre, özellikle, 26 Temmuz itibariyle toplam kripto piyasası kapitalizasyonu, 41 milyar dolarlık çıkış veya diğer bir deyişle son 24 saatte %4'lük bir düşüş kaydettikten sonra 966 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

Küresel kripto piyasası 1 günlük kapitalizasyon. Kaynak: CoinMarketCap

Piyasa değerindeki düşüş sonrası Bitcoin'in haftalık en düşük 21.000 $ 'a düşmesi,  kripto sektöründe bir satış baskısının geri döndüğüne dair söylentilere sebep olmuştu.

Bununla birlikte, piyasa, kriptonun İş Kanıtı ( PoW ) protokolünden Hisse Kanıtı (PoS) mekanizmasına  geçişini görecek olan yaklaşan Ethereum Birleştirme yükseltmesi gibi faktörler tarafından desteklenen uzun ralli günleri yaşıyordu.

Ancak görünen o ki, piyasada güven artıyor ve ralli devam edeceğe benziyor. Zira 27.07.2022 (bugün) itibari ile Bitcoin 20.000 seviyelerinden 21.000 seviyelerine çıktı. Bu artış, bazı kesimler tarafından toparlanma sinyalleri olarak değerlendirildi.

Yasal Uyarı: Bu sitedeki içerik yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır. 

Google, Android tablet kullananları ilgilendiren gelişmeyi duyurdu!
Facebook Meta "Performansı düşük" işten kaytaran personellerini kovuyor!
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber