Çin bunu da yaptı! Artık bunlardan ciddi şekilde korkmak gerekiyor

Çin, gelecekteki görevlerde geziciye rehberlik etmek için prototip Mars helikopterini tanıttı.

Çin, bir gezicinin Mars yüzeyinde gezinmesine, fotoğraf çekmesine ve manzarayı analiz etmesine yardımcı olabileceği Kızıl Gezegen'e gelecekteki görevler için bir prototip Mars drone helikopteri geliştirdi .

"Mars yüzey seyir dronu" prototipi, şu anda Kızıl Gezegeni keşfetmek için kullanılan Nasa'nın Ingenuity helikopterine oldukça benziyor. Çin Bilim Akademisi bünyesindeki Ulusal Uzay Bilimi Merkezi'ne (NSSC) göre, Çin'in insansız hava aracı 20 Ağustos'ta nihai bir kabul incelemesinden geçti.

Çin bunu da yaptı! Artık bunlardan ciddi şekilde korkmak gerekiyor

Devlet tarafından işletilen Global Times gazetesi, dronun tek bir uçuşta görüntü yakalama ve birkaç yüz metre seyahat etme yeteneğine sahip olduğunu ve bir gezicinin Mars'taki manzara özelliklerini daha yüksek hız ve hassasiyetle bulmasına ve sürmesine yardımcı olabileceğini bildirdi.

NSSC yaptığı açıklamada, helikopterin bir sonraki geliştirme aşamasına geçeceğini söyledi, ancak drone'nun uçabileceği gelecekteki herhangi bir görevle ilgili herhangi bir ayrıntıya girmedi.

Bir NSSC bilim adamı olan Bian Chunjiang, Global Times'a daha fazla araştırmanın drone'nun karmaşık Mars ortamında uzun süre hayatta kalma kabiliyetini test edeceğini söyledi.

NSSC bilim adamlarının ayrıca, insansız hava aracının güneş enerjisiyle mi yoksa kablosuz elektrik şarj yöntemiyle mi yoksa her ikisinin bir karışımıyla mı çalıştırılacağı bildiriliyor.

Çin'in Mars'a ilk görevi olan Tianwen-1'in Bilimsel Yük Alt Sistem Direktörü Chi Wang, Şubat ayında National Science Review dergisine verdiği röportajda, helikopterlerin gelecekteki Mars keşifleri için önemli bir araç olacağını söyledi.

Apple iPhone için uyardı! Telefonlarınızın kameraları bozulabilir!
Xiaomi Blackshark modelleri ve oyuncular için JoyUI 12.5 duyuruldu!
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber