Dünyanın en fakir ülkesi görenleri şok etti! Aylık gelir 10 dolar

Dünya Bankası, IMF ve daha birçok resmi kurumun verilerine göre 62 yıldır neredeyse her yıl dünyanın en fakir ülkesi seçilen Burundi görüntüleri şok etti.

Ünlü Türk YouTuber'lardan biri olan Ruhi Çenet yaptığı yeni bir video ile sosyal medyayı salladı. Dünyanın en fakir ülkesine seyahat eden Çenet buradaki halkın yaşam şartlarını gözler önüne serdi. Yaklaşık 12,5 milyona sahip dünyanın en fakir ülkesi Burundi'de 3 kişiden 2'si işsiz. Çalışanlar ise aylık maksimum 15 dolar kazanıyor.

Devlet memurlarının maaşı ise bu ülkede 14 dolar civarında. Çalışmayanlar ise dilenmek ile geçinmeye çalışıyor. Devlet memurları çoğunlukla torpil ve rüşvete dayanıyor.

Dünyanın en fakir ülkesi görenleri şok etti! Aylık gelir 10 dolar

İnsanların yaşadığı yerler de dikkat çekiyor. Halk topraktan yapılma tek odalı "ev"lerde kalıyorlar. Ülke oldukça dindar ve Hristiyan çoğunluk yoğunlukta. Ülkede hiç bir teknolojik ürün olmaması da dikkat çekici. Ancak tüm bunlara rağmen halkın mottosu "Birlik ve Kalkınma" olarak dikkat çekiyor.

Ancak benzin fiyatı 0.80 dolar olarak dikkat çekici. Böylesi fakir bir ülkede benzin fiyatının nispeten düşük olması da sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti. Burundi'nin zamanında dünyanın en eski ve köklü arkeolojik kazılarının yapıldığı bir yer olması da bir diğer dikkat çeken konu. Zamanında önemli bir konumdayken şimdi geldiği hal ve yaşama koşulları görenleri üzüyor. Siz Burundi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda bize fikirlerinizi belirtmeyi unutmayın.

Motorola'dan 200 MP kamera, 144W şarj özellikli amiral gemisi geliyor!
MIUI 13 güncellemesi alacak Xiaomi telefonlar! (Liste genişliyor!)
Nintendo dev ortaklığı sonlandırıyor
Sonraki Haber