Dünyanın en yenilikçi 50 şirketi açıklandı!

Her yıl merakla beklenen dünyanın en yenilikçi şirketleri listesi açıklandı.

Dünyanın lider yönetim danışmanlığı firmalarından The Boston Consulting Group (BCG)Dünyanın En Yenilikçi 50 Şirketini” hazırladığı raporla açıkladı.

Her yıl geleneksel olarak yayımlanan bu liste, bir yandan teknoloji dünyasında çıkış yapan şirketleri gösterirken, diğer taraftan da ‘tutan iş modelleri’, ‘trend’ tarafında belirleyici bir rol oynuyor.

Küresel ölçekte en yenilikçi 50 şirketlik listede ilk 10’un tamamı teknoloji şirketlerinden oluşuyor.

Teknoloji tutkunlarının gözdesi Apple’ın ilk sırayı kimseye kaptırmadığı listede Çin merkezli şirketlerin sıralalamaları dikkatlerden kaçmadı! Apple’ın ardından Google (Alphabet) ikinci, Amazon üçüncü oldu. Microsoft dörcüncülüğünü, Samsung ise beşinciliğini korudu.

Listeye ilk kez 2014 yılında 50. sırada giren Huawei’nin yenilikçi yaklaşımı sayesinde, Boston Consulting Group’un gerçekleştirdiği "En Yenilikçi Şirketler" araştırmasında 42 sıra birden yükselerek 6. sırada yer aldı.

 Çin'in kalkınmasında ve ihracatında en büyük rol üstlenen  online alışveriş devi Alibaba ise 16 sıra birden yükselerek 7. sırada kendine yer bulurken, akıllı telefon dünyasındaki fiyat / performans telefonlarıyla bilinen Çinli teknoloji devi Xiaomi ise 24. sırada kendine yer buldu.

Dilerseniz listenin geri kalanına haberimizin devamından hepbirlikte göz atalım.

İşte dünyanın en yenilikçi 50 şirketi;

Popüler Haberler