Elon Musk, Twitter'ın peşini bırakmıyor!

Elon Musk Twitter'ın büyük hisse payını satın aldıktan sonra platformu komple satın almayı teklif etmişti. Teklifi reddilse de Tesla CEO'su işin ucunu bırakmıyor.

Elon Musk gerçekten Twitter'ı satın alabilseydi, platform çok daha farklı görünebilirdi. Musk, platformu özellikle ifade özgürlüğünü önemsediği için satın almak istediğini söylemişti.

Tesla CEO'su “Twitter bir tür fiili şehir meydanı haline geldi” dedi. "İnsanların yasaların sınırları içinde özgürce konuşabilecekleri gerçeğine ve algısına sahip olmaları gerçekten çok önemli" ifadelerini kullandı.

Elon Musk, Twitter'ın peşini bırakmıyor!

Musk, Twitter'ın algoritmalarını açık kaynaklı hale getirmesi gerektiğini düşünüyor. Bunun içerikleri denetlemek için alınan müdahaleleri en aza indirgeyecek hamle olduğunu düşünüyor. Musk, "İnsanların tweetlerinde yapılacak herhangi bir değişiklik belirgin hale getirilmelidir" ifadelerini kullandı. "Böylece herkes hangi eylemin yapıldığını görebilir, böylece algoritmik veya manuel olarak herhangi bir sahne arkası manipülasyonu olmaz."

Algoritmanın arkasındaki temel kodun GitHub'da mevcut olması gerektiğini, böylece kullanıcıların kendilerinin inceleyebilmesi gerektiğini ekledi. Musk ayrıca içerik moderasyon felsefesi hakkında da konuştu. Tesla CEO'su tercihinin yasal olan tüm konuşmalara izin vermek olduğunu ve kalıcı yasaklar gibi önlemlerden hoşlanmadığını birkaç kez tekrarladı. “Bir şeyleri silmek konusunda çok isteksiz olmak ve kalıcı yasaklar konusunda çok dikkatli olmak istediğimizi düşünüyorum” dedi. "Bilirsin, zaman vermek kalıcı yasaklardan daha iyidir." Musk'ın şirketi devralmayı gerçekten başarıp başaramayacağı belli değil. Zira yönetim kurulu Musk'ın teklifini geri çevirdi.

Kripto ile zengin olmak için 4 yeni ipucu!
Twitter yönetim kurulu Elon Musk'ın satın alma teklifine yanıt verdi!
Skoda Kamiq fiyatları dipte! Bundan ucuzu Tofaş!
Sonraki Haber