Elon Musk Ukrayna'ya Starlink uydu erişimi kurdu

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Ukrayna'ya yardım eli uzattı. Musk, Ukrayna'da internet erişimini sağlayacak Starlink uydu erişiminin aktif olduğunu duyurdu. İşte detaylar.

SpaceX ve Tesla CEO'su Elon Musk, Ukrayna'da Starlink uydu erişiminin aktif olduğunu duyurdu.  Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Dijital Dönüşüm Bakanı Mykhailo Fedorov, Elon Musk'tan Ukrayna'ya Starlink istasyonları ve uydu internet erişimi sağlamasını istemişti. Musk bu yardım talebine olumlu dönüş yaptı.

Elon Musk ise akşam saatlerinde Twitter'dan çağrıya cevap verdi. Fedorov, Musk'a şu mesajı yollamıştı: "Sevgili Elon Musk! Siz Mars'ı kolonileştirmeye çalışırken, Rusya Ukrayna'yı kolonileştirmeye çalışıyor! Roketleriniz uzaydan başarıyla inerken, Rus roketleri Ukrayna'daki anaokullarına ve hastanelere saldırıyor! Desteğe ihtiyacımız var. Sizden Ukrayna'ya Starlink sağlamanızı istiyorum."

Elon Musk Ukrayna'ya Starlink uydu erişimi kurdu

Rusya Ukrayna gerginliği kısa süre önce savaşa evrilmiş durumda. Ukrayna Avrupa Birliği'nden bir yardım beklese de beklediği desteği göremedi. Putin ile müzakereye oturmak istediğini duyuran Ukrayna'nın talebine karşılık Putin müzakere yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Büyük ölçekli Bitcoin balina işlemleri sonrası, Bitcoin analizi!
Realme, renk değiştiren tasarıma sahip V25 modelini yakında satışa sunuyor!
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber