Erkek mi daha akıllı kadın mı ?

IQ testleri yaklaşık bir asırdır yapılıyor ve artık sonuçlar değişti.

Önceki testlerde kadınlar 5 puan geriden geliyorlardı. Bilim adamları bunun nedeninin farkın genetik farklılıklardan kaynaklandığını söylüyorlardı. Erkek ve kadın arasında ki bu fark son senelerde giderek kapandı ve nihayet kadınlar erkeklerin önüne geçti.

James Flynn, IQ testleri konusunda otorite sahibi ve açıklamasında "100 sene içinde hem erkeklerin hem de kadınların IQ skorları yükseldi. Bu da normal bir durumdu. Modern dünya giderek karmaşık hale geliyor, beynimiz de bu duruma adapte olmaya çalışıyor. Bu durum IQ'nun yükselmesine yol açıyor. Ama kadınlarda bu yükseliş erkeklerden daha fazla oldu" dedi.

Peki bu artış neden oldu?

Kadınlardaki bu zeka artışı için farklı yorumlar yapılıyor. Bazı kişiler hem evde hem de işte çalışarak zor bir işe girişmenin kadınlarda IQ artışına yol açtığını savundu.  Kimileri de kadınlarda potansiyel zekanın erkeklere göre daha fazla olduğunu, şimdi bu potansiyeli kullanmaya başladıklarını vurguladılar.

Yapılan araştırmalara göre özellikle gelişmiş ülkelerde kadın ve erkek IQ'ları arasındaki fark hemen hemen ortadan kalkmış durumda.

İnternetsiz bir hayat daha mı iyi olurdu?
Haftanın EN'leri! 9 - 15 Temmuz
Apple sonunda anlaşma sağladı, iPhone sahipleri bomba gibi bir özelliğe kavuşuyor
Sonraki Haber