Google Play Store'dan kritik karar! Tüm Android kullanıcıları etkilenecek

Gogle Play Store'dan kritik bir karar geldi. Veri güvenliği konusunda bir adım öteye geçen uygulama yepyeni bir özellik sunacak.

Geçen yıl Mayıs ayında Google, Play Store'da yayınlanan uygulamalar için yeni bir Veri Güvenliği bölümü sundu. Bu yıl Nisan ayında gerçek uygulama listelerinde görünmeye başlayan ve yakında tüm uygulamalar için zorunlu olacak olan bir özellik geliyor.

Artık Veri Güvenliği bilgisi bölümleri, mağazada kendisini göstermeye başladı. Yani, yeni bilgi penceresi, Play Store'daki tüm uygulamaların sahip olduğu genel bakışın yerini alacak. Play Store'da listelenen her uygulama, sistemden istediği Android işletim sistemi izinlerine ilişkin bir genel bakışa sahip. Uygulamalar genelde, kişilere erişim, telefonun dosya sistemi veya konum verileri gibi bilgileri talep ediyor. Bu liste, mağazaya gönderildikten sonra bir geliştiricinin uygulama dosyalarını tarayarak Google tarafından otomatik olarak oluşturulur. Bu nedenle, kasıtlı veya başka bir şekilde hiçbir şey atlanamaz ve kullanıcıya ifşa edilemez.

Google Play Store'dan kritik karar! Tüm Android kullanıcıları etkilenecek

Öte yandan, yeni Veri Güvenliği bölümü tamamen geliştirici tarafından doldurulacak. Google, Play Store'un elde edeceği bilgilerin uygulamalar tarafından işlenip işlenmediğini ve nasıl işlendiğini ifşa etmek zorunda kalacak. Bu da güvenlik açısından kullanıcılara bir artı sağlayacak diyebiliriz.

Google, yönergelerinde yanlış veri sağlamanın bir tür cezayla sonuçlanabileceğini özetliyor. Bu nedenle, hepimiz yeni Veri Güvenliği bilgilerinin peşindeyken, uygulama izinlerine genel bakış yerine Play Store listelerine yerleştirilmesi oldukça mantıklı olacak. Şu anda, tam olarak bu oluyor gibi görünüyor. Elbette, bu davranışı ayarlamak ve her iki veri parçasını da yerinde bırakmak için hala zaman var. 

YKS sonuçları açıklandı! Binlerce öğrenciyi ilgilendiren duyuru
Elon Musk, Twitter'ı satın alma fikrinden pişmanlık duyuyor!
Apple Türkiye’ye özel düşük vergili iPhone üretecek, sonunda bizi de düşündüler
Sonraki Haber