Güvenli internette yeni profil dönemi

1 Mayıs'tan itibaren başlayacak olan uygulamaya BTK'dan kullanılacak isimlere izin alınması gerekiyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, ülkemizde büyük ilgi gösterilen güvenli internet hizmetine bir yenilik daha getirdi. Belirli olan ''aile'' ve ''çocuk'' profillerinin yanısıra yeni isimlerin kullanılabilmesine izin verilecek.

Yeni düzenlemeye göre; güvenli internet hizmeti veren internet servis sağlayıcıları, bireysel abonelik ile birlikte kurumsal abonelere, ''aile profili'' ve ''çocuk profili'' isimleri yanı sıra, yeni profil isimleri sağlayabilecek. 1 Mayıs'tan itibaren başlayacak olan uygulamaya BTK'dan kullanılacak isimlere izin alınması gerekiyor.

Çocuk profilinde bulunan kullanıcılar sosyal paylaşım sitelerine, oyun sitelerine ve sohbet sitelerine girmesi yasak. Çocuk profili kullanıcıları sadece, eğitim, ödev, bankacılık uygulamaları, alışveriş, müzik-oyun-eğlence, haber, e-posta, resmi ve kamu siteleri, tatil, özel şirketler, eğitim kurumları, e-devlet gibi hizmetlerden faydalanabilecek.

Uygulamada aile profilini seçen kullanıcılar isteklerine göre sosyal paylaşım sitelerine girebiliyor. Engellenen siteler ise, kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi kategorilerdeki siteler olacak. Aboneler istedikleri zaman profillerinde değişiklik yapabilecek.

İşte uçan otomobil
Ford Lincoln MKZ tanıtıldı
Seat Ibiza fiyatları dibi gördü! Bu fırsat kaçmaz!
Sonraki Haber