İddia: DeFi endüstrisi "çok olumlu bir havada"

HashKey Capital raporu, DeFi endüstrisinin "çok olumlu bir ışıkta" olduğunu ortaya koyuyor!

Merkezi olmayan finans ( DeFi ) sektörü, genişleyen kripto para birimi endüstrisinin uzun bir ayı piyasasından sıyrılmasına rağmen, fonlama ve kullanıcı büyümesi açısından 2022'de önemli ilgi çekmeye devam etti.

İddia: DeFi endüstrisi "çok olumlu bir havada"

Singapur merkezli Asya'nın önde gelen kripto fonu Hashkey Capital tarafından Finbold ile paylaşılan bilgilere göre, 2022'de DeFi alanı, farklı protokollere para pompalayan risk sermayedarlarından sermaye çekti. Genel olarak DeFi endüstrisi, 725 kripto para birimi projesine  yönlendirilen 14 milyar dolardan kısmen yararlandı.

Aynı zamanda, 2022'de DeFi kullanıcıları, çeyrekten çeyreğe ortalama %44 büyüme kaydetti. Gerçekten de, büyüme oranı, sektörün beş milyon kullanıcı cüzdanına ulaştığı göz önüne alındığında, DeFi'nin daha fazla benimseme kaydetme potansiyelini vurguluyor.

Ayrıca Ethereum ( ETH ), %58'lik faaliyetin yarısından fazlası ile DeFi sektöründeki hakimiyetini genişletti.

DeFi büyümesinin zirvesinde, Toplam Kilitli Değerin (TVL), ABD'nin en büyük 20 bankası tarafından yönetilen toplam varlıkların yaklaşık %1,2'sini oluşturması, potansiyelin altını çiziyor. Gerçekten de, Ekim 2022 itibarıyla DeFi sektörü, 4,8 milyon müşteriyle 50 milyar dolarlık varlığa sahipti.

Rapor ayrıca DeFi sektörünün geleneksel finans sektörünü alt etme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor . Özellikle araştırmacılar, erişim kolaylığı nedeniyle DeFi'nin geleneksel sektöre göre bir avantajı olduğuna dikkat çekti.

Merkezi kripto platformlarının çöküşü sırasında DeFi'nin rolü

Özellikle etkileyici DeFi büyümesi, birkaç merkezi kripto platformunun çökmesiyle ortaya çıkıyor. Örneğin, FTX kripto borsasının çöküşü, dolandırıcılık iddialarıyla gölgelenen olayla kripto sektörüne yatırımcı güvenini kısmen zedeledi.

“Birçok merkezi finansal sistem bu yıl başarısız oldu; HashKey Capital Araştırma Direktörü Jupiter Zheng, "piyasa, tamamen zincir tabanlı ve son derece şeffaf olan DeFi'nin uyumsuz finansalların inovasyon ikilemine yanıt olabileceğini fark etti" dedi.

Ek olarak, kurumsal yatırımcılar 2022'de merkezi olmayan finans ürünlerine ısınmaya başladılar. Bu alandaki önemli kurumlar arasında, MakerDAO'da başlangıç ​​borç tavanı 100 milyon dolar olan bir Pennsylvania Chartered Bank olan Huntingdon Valley Bank yer alıyor. Ayrıca bankacılık devi JP Morgan, Aave protokolü üzerinde bir pilot işlemi de tamamladı.

2023'e girerken, DeFi alanının 2022'de kaydedilen kazanımları tekrarlayacağına dair belirsizlik devam ediyor. HashKey Capital raporu, bu doğrultuda, genel ekonominin nasıl performans gösterdiğine odaklanılacağını söyledi. Bu durumda, DeFi oyuncuları değişken dijital varlıklara dahil olmadan önce makroekonomik faktörlerin nasıl işlediğini izleyecek.

Koronavirüsü bilen kahinin 2023 kehanetleri kanınızı donduracak
Kipto balinaları büyük ölçüde Bitcoin'i stokluyor! Bu ne anlama geliyor?
Amazon'dan şok suçlama, buna delil karartma derler
Sonraki Haber