İşte 'büyük yukarı yönlü hareket' için tarihsel Bitcoin seviyeleri!

Uzman, 'büyük yukarı yönlü hareket' için tarihsel Bitcoin Fibonacci seviyelerini belirledi!

Bitcoin ( BTC ) boğaları ve ayıları, amiral gemisi kripto para birimi yatay bir modelde işlem yaparken neredeyse benzer bir güce sahip olmaya devam ediyor. Yatırımcılar, devam eden konsolidasyon aşamasının ortasında dijital varlığın bir sonraki fiyat hareketine işaret edebilecek pozisyonlar arıyor.

İşte 'büyük yukarı yönlü hareket' için tarihsel Bitcoin seviyeleri!

Takma adı Nebraskagooner olan bir kripto analisti, 28 Aralık'ta attığı bir tweet'te tarihsel verilere atıfta bulunarak, grafik modellerine dayalı olarak Bitcoin'in bir sonraki yukarı yönlü hareketini tetikleyebilecek tarihsel Fibonacci seviyelerini belirledi.

Analist özellikle 16.000$ ile 22.000$ arasındaki aralığı, Bitcoin'i bir sonraki "büyük yukarı yönlü hareket" için tetikleyebilecek olası birikim bölgesi olarak tanımladı. Aynı zamanda ticaret uzmanı, 16.000$ ile 12.000$ arasındaki bölgenin anında geri dönüş için bir aralık olabileceğine dikkat çekti.

Bitcoin Fibonacci seviyeleri tablosu. Kaynak: TradingView

Analist analizi yaparken 22 Şubat 2022'de kaydedilen önceki Fibonacci seviyelerine atıfta bulundu ve burada varlığın 37.600 doların altında kapanması durumunda bunun önemli bir uzun vadeli bölge oluşturacağını belirtti. Bu durumda, Bitcoin o zamandan beri 17.000 doların altında konsolide olacak şekilde düzeltildi.

Fibonacci seviyeleri, bir varlığın fiyatındaki destek veya direnç alanlarını belirtmek için yatay çizgiler kullanan bir teknik analiz aracıdır. Araç, destek ve direnç seviyelerini  belirlemek için kullanılabilir.

Benzer şekilde, daha önceki bir Finbold raporuna göre, BTC şu anda "Bitcoin'in tarihsel fiyat analizi dikkate alındığında  aşırı uzun vadeli bir hodler birikim bölgesinde".

Bitcoin fiyat analizi

Basın zamanında, Bitcoin son 24 saatte neredeyse %1,5 oranında düzeltme yaparak 16.582 dolardan işlem görüyordu. Haftalık grafikte, Bitcoin de neredeyse benzer marjlarla %1,5 oranında düştü.

Bitcoin yedi günlük fiyat tablosu. Kaynak: Finbold

Bitcoin görünümü

Bitcoin, belirleyici bir fiyat hareketi için kritik tetikleyicilerden yoksun olduğundan, varlık muhtemelen yılı bir konsolidasyon aşamasında bitirecek. Özellikle, şu anda yatırımcılar, Bitcoin'in yeni yıla girerken nasıl ticaret yapacağını belirlemek için varlığı izliyor.

Bu çizgide, önde gelen endüstri oyuncuları, Bitcoin'in 2023'te hala belirsizlikle karşı karşıya olduğunu ve kritik temeller olarak hizmet eden makroekonomik faktörler ve benimseme olduğunu ileri sürdüler.

Örneğin, BitcoinMiningSoftware.com'u çalıştıran kripto madencisi Stefan Ristic, 2023'te Bitcoin için kasvetli bir görünüm sundu, ancak 2024 halving olayının bir ralli üssü oluşturacağı konusunda iyimserdi.

Aynı zamanda, Netcoins kripto borsası başkanı Fraser Matthews, Bitcoin'in 2023'te muhtemelen 10.000 dolara düşeceğini öne sürdü. Ayrıca kripto ticareti uzmanı Michaël van de Poppe, Bitcoin'in 17.400 dolar ve 17.600 dolar direnç seviyelerini aşması durumunda varlığın muhtemelen daha hızlı hızlanacaktır.

Bu arada, Pricepredictions'ın makine öğrenimi algoritması, Bitcoin'in fiyatını 1 Ocak 2023'te 16.722 $ olarak belirledi.

Sorumluluk Reddi: Bu sitedeki içerikler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.

Donald Trump'ın NFT kartları, %80 değer kaybetti! - Neden?
Wall Street kurdu J. Belfort, SBF'nin 'bittiğini' söylüyor! Peki neden?
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber