İşte yapay zekanın bile bitiremeyeceği meslekler

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte en çok sorulan sorulardan biri de, hangi meslekler ileride tarihe karışacak? İşte yapay zekanın bile yok edemeyeceği meslekler!

Teknolojinin gelişmesi yanında birçok yeni durumu da beraberinde getirir. Çoğu zaman iyi ve güzel bir gelişme olan yeni teknoloji, bazı durumlarda ise birtakım insanlar için daha önce karşılaşılmamış sorunların sebebi olabilir. Ne gibi mi? Mesela işsizlik gibi. Yapay zeka ve robot teknolojilerinin günden güne gelişmesi, insanların yaptığı birçok işinin artık bilgisayarlar ve bilgisayarlı robotlar tarafından yapılmasına neden oluyor.

Aslında işlerini yapay zekaya kaptıran mesleklere örnek verebilmek için geleceği beklemeye hiç de gerek yok. Örneğin, daha önce fabrikalarda yüzlerce çalışanın ürettiği bir arabayı, artık makineler saatler içerisinde ve sadece birkaç insanın kontrolüyle bitirebiliyor. Burada mesele zaten hiç insana gereksinim olmaması değil, daha önce yüzlerce insana gerek duyulurken şu an sadece birkaç çalışan ile bu işlerin yapılabilmesi. İşte o gerek olmayan yüzlerce insanın işini kapan ise, bildiğimiz bilgisayar destekli robotlardan başkası değil.

Hele bir de 3D yazıcı teknolojisi, günümüz dünyasına tam bir ayak uydursun, siz işte o zaman görün yapay zekanın iş dünyası üzerindeki etkisini. Ancak bilim insanları tarafından ortak görüş olarak asla yapay zekanın devralamayacağı öyle meslekler var ki, bunlar muhtemelen insanlıkla birlikte var olmaya devam edecek. İşte teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, asla insanın elinden alınamayacak o meslekler:

Popüler Haberler