Seyahat İzin Belgesi e-Devlet'ten alınabilecek

Otobüs ya da uçakla şehirlerarası yolculuk yaparken zorunlu olan Seyahat İzin Belgesi, e-Devlet üzerinden alınabilecek.

Koronavirüsün yayılmasını engellemek için alınan önlemlerden biri de seyahat kısıtlaması olmuştu. Buna göre otobüs ya da uçakla yapılan seyahatlerde valiliklerden izin alınması gerekiyordu. Bu izin ile ilgili başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilir hale geldi.

Seyahat İzin Belgesi e-Devlet'ten alınabilecek

Bu tarz yolculuklarda gerekli olan Seyahat İzin Belgesi ile ilgili başvuru e-devlet üzerinden yapılabilecek. Başvurunun sonucu ise SMS olarak gelecek.

Açıklama Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden geldi. Twitter hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Koronavirüs tedbirleri kapsamında seyahat edecek vatandaşlarımızın artık kaymakamlıklara gitmesine gerek kalmadı. Seyahat İzin Belgesi başvuruları e-Devlet Kapısında.”

Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında otobüs ve uçakla yolculuk yapacak vatandaşlara Seyahat İzin Belgesi zorunluluğu getirilmişti.

Buna göre iller arasında seyahat etmesi zorunlu olan vatandaşlar, valilerin/kaymakamların koordinesinde oluşturulacak Seyahat İzin Kurulu’na başvurarak seyahat belgesi düzenlenmesi talebinde bulunacaklar. Talebi uygun görülenlere “şehirlerarası otobüs seyahat izin belgesi” belgesi düzenlenecek.

Koronavirüsten e-ticaret de etkilenmeye başladı
İçişleri Bakanlığı’ndan 3 büyük şehir için taksi kısıtlaması
TCL Türkiye adeta coştu, monitör fiyatın 4K Google TV özellikli televizyon satıyorlar
Sonraki Haber