Sularla kaplı yeni bir gezegen keşfedildi!

NASA'nın keşif uydusu TESS, 59,5 ışık yılı uzaklıkta bir gezegen keşfetti. Bu gezegenin büyük bir bölümü su ile kaplı.

NASA'nın keşif uydusu TESS, 59,5 ışık yılı uzaklıkta bir gezegen keşfetti. Bu keşfi önemli kılan şey ise bulunan gezegenin büyük bir bölümünün su ile kaplı olması. Dünya'dan 2,14 kat daha büyük olan gezegenin adı ise “Pi Mensae c” olarak belirlendi.

Süper-Dünya kategorisine sokulan gezegenin büyük çoğunluğu su ile kaplı ve Dünya ile oldukça benzer özellikler barındırıyor. Pi Mansea c’nin kütlesi Dünya’nın 4,82 katı olduğu belirtiliyor. 

Araştırmada yer alan gökbilimci Chelsea Huang, gezegenin ortasında bir kaya çekirdek ve çevresinde hidrojen ile helyumdan oluşan bir atmosfer olduğunu varsayıyor.

Sularla kaplı yeni bir gezegen keşfedildi!

Huang, yörüngesindeki yıldızın yakınlığına bağlı radyasyon sebebiyle, gezegendeki suyun sürekli buharlaşma halinde olduğunu tahmin ettiklerini belirtti. 

Pi Mensae c, Pi Mensae yörüngesinde ilk keşfedilen gezegen değil. Gökbilimciler daha önce yörüngede Jüpiter’den 10 kat daha büyük kütleye sahip, gaz devi bir “Süper-Jüpiter”e rastlamışlardı. Falcon 9 roketiyle gönderilen TESS uydusunun yörüngelerde daha “Dünya benzeri” gezegenler bulması bekleniyor.

Bilim dünyası her geçen gün büyümeye ve yeni keşifler ile bizleri şaşırtmaya devam ediyor.

Teknofest'i sizler için gezdik! (Video)
Death Stranding TGS 2018 fragmanı!
BYD şaşırttı, TOGG ve Tesla'yı bile geride bıraktı
Sonraki Haber