Türkiye’de yeni tedbirler devrede işte 30 Kasım kısıtlamaları

Koronavirüs pandemisi nedeniyle alınan tedbirler genişletildi. Cumhurbaşkanı yeni tedbirleri açıkladı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Tüm dünya gibi Türkiye de koronavirüsle olan mücadelesine devam ediyor. Hatırlanacağı üzere ülkemizdeki vaka sayıları 25 Kasım itibariyle tekrardan açıklanmaya başlamıştı.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası Mart ayında görünmüş ve Nisan ayında salgın zirve yapmıştı. Haziran’ın hemen öncesinde vaka sayısında 5000’li sayılara çıkılmış fakat yaz aylarıyla birlikte bu sayı 500’lere kadar düşmüştü.

Tekrardan kış aylarına dönülmesiyle birlikte vaka sayılarında adeta patlama yaşandı. Sağlık Bakanlığı bir ara açıklanan turkuaz tablodaki vaka sayısını kaldırmıştı. Fakat 25 Kasım itibariyle vaka sayıları tekrardan açıklanmaya başladı.

Yapılan açıklamalara göre hali hazırda ülkemizdeki vaka sayıları 30.000 civarlarında. Görünen o ki alınan tedbirler de çok işe yaramış değil. En azından vaka sayılarında önemli bir azalma olmadı.

Sağlık Bakanlığı eğer vaka sayılarında azalma olmazsa yeni tedbirler geleceğinin sinyallerini vermişti. Nitekim vaka sayıları artınca yeni tedbirler de kaçınılmaz oldu.

Bugün gerçekleşen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tedbirleri açıkladı. Açıklanan yeni tedbirlere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Hali hazırda Avrupa’nın pek çok ülkesinde de uzun süreli sokağa çıkma yasakları ilan edilmiş durumda. Örneğin İngiltere’de yaklaşık olarak 2 haftadır süren bir sokağa çıkma yasağı mevcuttu. İspanya ve İtalya’da ise bölgesel kısıtlamalar var. Tüm bu tedbirlere rağmen vaka sayılarındaki artışın önüne geçilebilmiş değil.

Türkiye’de yeni tedbirler devrede işte 30 Kasım kısıtlamaları

Popüler Haberler