Xiaomi cihaz desteğini teker teker kesiyor! [İşte yeni eklenen modeller!]

Çinli teknoloji devi Xiaomi geniş ürün yelpazesi ve güncelleme politikası nedeniyle bazı modellerini desteklemeyi bırakıyor. İşte yeni eklenen modeller...

Xiaomi, eski cihazlarından desteğini çekmeyi sürdürüyor. Firma desteğini kestiği listeye 3 yeni modelini daha ekledi. Bu konuda oldukça eleştirilen firmanın politikasını değiştirmesi maalesef pek mümkün görünmüyor. İşte detaylar.

Xiaomi, yeni bir güncellenmiş Xiaomi EOS (End of Support) listesi yayınladı ve listeye üç yeni bütçe dostu Xiaomi cihazını eklemiş oldu. Listedeki cihazlar artık herhangi bir güncelleme desteği alamayacaklar. Xiaomi eskiyen cihazlarını zamanla desteğini keserek EOS listesine ekliyor.

Xiaomi bütçe dostu 3 yeni modeline desteği kesiyor

Bu cihazların artık güncelleme alamayacak olması üzücü olsa da Xiaomi, Samsung, Apple ve diğer akıllı telefon üreticileri gibi eski modellerine desteğini kesmesi normal olabilir. Diğer firmalara kıyasla Xiaomi, cihazlarına nispeten daha uzun bir süre destek sağlıyordu. Ancak güncelleme politikasındaki en son değişiklikle beraber bu durum değişmişti.

Xiaomi'nin desteğini kestiği yeni modelleri;

  • Xiaomi Mi 8
  • Xiaomi Mi 9
  • Redmi 7A

Sonuç olarak Xiaomi cihazları piyasadaki en güncel cihazlar arasında yer almaya devam ediyor. Ancak firmanın ara yüzündeki performans sorunları, güncelleme sorunları ve bazı eski olmayan modellerine desteğini kesmesi insanları Xiaomi deyince 2 kez düşünmeye itiyor.

Xiaomi EOS Listesinde bulunan bir Xiaomi cihazınız varsa, artık yeni Xiaomi güncellemelerini alamayacaksınız demek oluyor. Buna güvenlik güncellemeleri de dahil, bu nedenle eski bir cihazı kullanmanın içerdiği riskleri almak tamamen sizin elinizde oluyor. Aslında Xiaomi ve diğer firmaların güncelleme desteğini kesmelerinin asıl sebebi kullanıcılarını daha yeni modellere yönlendirmek gibi duruyor. Bu sebeple cihazınız eski bir modelse mecbur kalarak yeni bir telefon almaya zorlanıyorsunuz denebilir.

Daha eski cihazlar dolandırıcılara karşı daha savunmasız olabilir. Bu nedenle, Xiaomi EOS Listesinde bulunan bir Xiaomi cihazınız varsa, daha yeni bir modele geçmenizi önerebiliriz.

Xiaomi Mi 8, Mi 9 ve Redmi 7A bu listeye eklenen yeni cihazlar arasında yer alıyor. Bu modeller son güncelleme olarak MIUI 12.5 sürümünü almışlardı. Artık bu cihazlar 25 Ağustos'tan itibaren herhangi bir güvenlik veya MIUI arayüzü güncellemesi almayacaklar.

Formula 1, iki ticari marka başvurusuyla meta veri deposuna katıldı!
Tim Cook'tan ilginç Steve Jobs itirafı
Twitter'ın en büyük rakibi istediğini aldı, Elon Musk bile şaşırdı
Sonraki Haber